Sotsiaalministeeriumi ametnik vabanes lõplikult korruptsioonisüüst

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anniki Tikerpuu
Anniki Tikerpuu Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna juhataja Anniki Tikerpuu vabanes lõplikult korruptsioonisüüst, kuna kolmapäeval jõustus Harju maakohtu otsus, mille järgi oli kaitsepolitsei naisele alusetult etteheiteid teinud.

Kaitsepolitsei karistas mullu juunis Anniki Tikerpuud korruptsioonivastase seaduse järgi kvalifitseeritava väärteo toimepanemise eest 120-eurose trahviga. Kaitsepolitsei määras Tikerpuule trahvi, leides, et ametnik oli toime pannud korruptsioonivastase seaduse järgi kvalifitseeritava väärteo. Kaitsepolitsei hinnangul oli Tikerpuu ametiisikuna ja vastutava osakonna juhatajana rikkunud toimingupiiranguid, mis ütlevad, et ametiisik ei tohi teha tehinguid iseendaga.

Nimelt kirjutas Eesti Päevaleht juba 2011. aasta detsembris, kuidas kolm sotsiaalministeeriumi ja üks justiitsministeeriumi ametnik lõid põhitöö kõrvalt MTÜ Omapäi ja said sotsiaalministeeriumist sellele taha ka kahe projekti raha, esialgu summas 200 000 krooni. Sotsiaalministeerium alustas artikli peale sisejuurdlust, mis päädis noomitustega kahele ametnikule - Tikerpuule ja tema alluvale, perede ja laste osakonna peaspetsialistile Signe Riisalole, kes samuti oli üks MTÜ Omapäi asutajaliikmetest. Kolmas MTÜ Omapäi liige, hoolekande osakonna nõuniku kohusetäitja Kersti Puhm noomitust ei saanud.

Tikerpuu kaitsepolitsei otsusega ei nõustunud ja vaidlustas selle Harju maakohtus. Tänavu märtsis leidiski maakohus väärteoasjas kogutud tõendeid kogumis analüüsides, et Tikerpuu teos puuduvad väärteo tunnused väärteomenetlus tuleb lõpetada.

Selle otsusega ei nõustunud kaitsepolitsei, kes esitas kaebuse riigikohtusse. Kuna aga kõrgeim kohtuaste ei võtnud kolmapäeval kaitsepolitsei kaebust menetlusse, jõustus Harju maakohtu õigeksmõistev otsus lõplikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles