Iisrael süüdistab palestiinlasi paindumatuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli-Palestiina rahukõnelused.
Iisraeli-Palestiina rahukõnelused. Foto: SCANPIX

Täna jätkunud Iisraeli-Palestiina rahuprotsessi edukus sõltub üksnes palestiinlastest, ütles kolmapäeval Iisraeli välisministri asetäitja Zeev Elkin.

«See sõltub palestiinlaste positsioonist, mis on olnud senimaani väga paindumatu. Palestiinlased nõuavad kõigi oma tingimuste täitmist,» ütles Elkin. «Nad pole viimase kahekümne aasta jooksul tolligi paigast nihkunud, Iisrael on teinud aga pidevalt järeleandmisi.»

Elkin märkis ka, et Palestiina presidendi Mahmoud Abbasi teisipäevane avaldus ei anna põhjust optimismiks.

«Mahmoud Abbasi eileõhtune avaldus ei anna just põhjust optimismks, sest ta ütles, et palestiinlased nõuavad Jeruusalemma jagamist vastavalt 1967. aasta piiridele, mis muudab kokkuleppe sisuliselt võimatuks,» ütles asevälisminister.

«Iisrael on astunud väga suure sammu, et palestiinlastele poolele teele vastu minna. Peaminister on valmis nõustuma Palestiina riigi loomisega, kuigi see on tema erakonnas äärmiselt ebapopulaarne. Suur osa tema parteikaaslastest, mina teiste seas, on selle vastu, ja tal tuleb maksta selle eest kõrget poliitilist hinda. See näitab, et tema kavatsused on väga tõsised,» lisas Elkin.

«Küsimus on selles, kas palestiinlased on valmis omapoolseks sammuks. Mina olen selles suhtes skeptiline. Minu kogemuste põhjal on meil palju õppida palestiinlastelt, kes ei anna kunagi tolligi järele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles