Stenbocki maja pommiga ähvardanud mees peab ravile minema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stenbocki maja
Stenbocki maja Foto: Kultuurikava.ee

Tänavu talvel valitsushoonele pommiähvarduse teinud mees ei saanud küll kriminaalkaristust, kuid peab minema psühhiaatrilisele ravile.

Tartu maakohtus toimunud istungil 39-aastase mehe üle leidis tuvastamist, et tema ravi on vabatahtlikult tagatud ja toimub ka sundravi kohaldamata.

«Riigikohtu varasemate seisukohtade järgi on psühhiaatrilise sundravi kohaldamine vajalik vaid juhul kui muu psühhiaatriline abi ei ole küllaldane,» selgitas kohus, miks süüdimatuks tunnistatud süüalust sundravile ei saadetud.

Kohtuistungil leidis tuvastamist, et isiku ravi on vabatahtlikult tagatud ja toimub ka sundravi kohaldamata.

39-aastane mees tegi Tallinnas asuvale Stenbocki majale pommiähvarduse tänavu 4. veebruaril. Politsei tabas 39-aastase kahtlusaluse vähem kui tund pärast pommiähvarduse tegemist Jõgevamaal ja kuna ta oli purjus, paigutati ta esmalt kainenemisele.

Jõgeva kriminaaltalitus alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist lõhkekehaga ähvardades. Menetluse raames määrati mehele kohtupsühhiaatriline ekspertiis.

Stenbocki majas asuvad riigikantselei ja valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles