Riik soovib vähendada omaste hoolduskoormust

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: PP

Sotsiaalministeerium on planeerinud tulevasest Euroopa Liidu 2014-2020 eelarveperioodist ligi 40 miljonit eurot hoolduskoormuse vähendamiseks.

Täna Viljandis omastehoolduse foorumil esineva sotsiaalministri Taavi Rõivase sõnul on ministeeriumi soov senisest enam toetada koduhooldusteenuste ja tugiteenuste arendamist, et inimene saaks vajalikku abi oma koduses keskkonnas. Lisaks iseseisva toimetuleku toetamisele väheneb nii ka omaste hoolduskoormus.

Hoolduskoormust vähendavateks teenusteks on Rõivase sõnul muuhulgas päevahoid ja kodus hooldamise teenused aga ka lähedasele hoolduspuhkuse andmine.

«Täpsemad meetmed töötame välja koostöös omavalitsuste ja ekspertidega, kes hooldust vajavate inimeste ootusi kõige paremini teavad,» lisas minister.

Ministri sõnul jätkatakse investeeringutega ka erihoolekandeasutustesse, et tagada teenusel olevatele inimestele tegus elukorraldus ja head elutingimused.

«Viimastel aastatel oleme loonud senisest paremad tingimused juba 550 inimesele,» ütles Rõivas. «Aastatel 2014–2020 planeerime luua veel 1400 kaasaegset kliendikohta,» lisas minister.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles