Kaks roolijoodikut üritasid Virumaal puhumisreidi vältida

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankeri kaptenil tuvastati 1,2-promilline joove.
Tankeri kaptenil tuvastati 1,2-promilline joove. Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeval kontrolliti Lääne-Virumaal autojuhtide kainust ja tabati kolm alkoholi tarvitanud juhti, kellest kaks üritasid vastutusest pääseda.

24. augusti hommikupoolikul toimus Vinni vallas Karkuse külas Rakvere-Luige maanteel kahetunnine politseireid, mille käigus pandi kõik maanteel liikunud sõidukijuhid alkomeetrisse puhuma. Kui üks kolmest reidi käigus tabatud purjus juhist lasi oma joovet tuvastada, siis kaks roolijoodikut üritasid politseinikke vältida.

Esimese juhi puhul nägi motopolitseinik, et Pajusti poolt lähenev sõiduauto Audi jäi enne politseinike rivi eemal tee ääres seisma. Lähemale sõites nägi politseinik, et juht rääkis justkui mobiiltelefoniga. «See pettemanööver kinnitas tegelikult asjaolu, et kõik ei ole korras ja juht võib-olla alkoholi tarvitanud. Seda tõendas hiljem ka alkomeetrinäit,» rääkis Rakvere politseijaoskonna patrullivanem Margo Kukk.

Teine juht, kes lähenes samuti Pajusti poolt, keeras politseinikke nähes otsa ringi. Motopolitseinik tabas ta Inju teelt ja tuvastas põgenemise põhjuse – mees oli alkoholi tarvitanud. Koos mehega oli autos tema alaealine tütar.

Mõlemad autojuhid väitsid, et tarbisid eelmisel päeval alkoholi ja arvasid end kained olevat, sest enesetunne oli hea.

«Alkoholi põlemine organismis vajab aega ja kui  inimene ise alkoholi mõju ei tunne, ei muuda see kuidagi olematuks tema tegelikku joovet,» ütles Margo Kukk ja lisas, et alkoholi tarvitanud juhtidele määrab politsei kõige karmimad karistused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles