Padar Tallinna-Tartu maantee ehitamisest: midagi pole ette heita

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi saadik Ivari Padar
Euroopa Parlamendi saadik Ivari Padar Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Parlamendi saadiku Ivari Padari sõnul pole Tallinna-Tartu maantee ehitamisele midagi ette heita, sest töö käib ning keegi pole maha matnud mõtet tee neljarealiseks tegemisest.

«Tallinna-Tartu maanteele tuleb kõige optimaalsem liiklemisvõimalus luua. Tänasel juhul on nii, et midagi pole ette heita,» sõnas Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv Padar.

«Mis puudutab Aruvalla ja Kose vahelist lõiku, siis see pole niisama külavahetee asfalteerimine, see on ikkagi väga mastaapne ettevõtmine. Keegi pole kindlasti maha matnud teemat Tallinna-Tartu maantee neljarealiseks tegemisest.»

Vastuseks Juhan Partsi kriitikale, et valitsuskoalitsiooni kuuludes loopisid sotsiaaldemokraadid Tallinna-Tartu maantee ehitamisele kaikaid kodaratesse, viitas Padar kulude kokkutõmbamise vajadusele.

«Juhan Parts peab ise seletama, mida ta kaigaste all mõtleb. Loomulikult olin rahandusministrina kaigas kõigile uhketele lubatustele, mis 2007. aasta alguses, siis kui koalitsioonilepet tehti, tundus ilus ja kättesaadav,» lausus eurosaadik.

«Sellel hetkel, kui majandusolukord oli oluliselt halvenenud, tähendas see, et meil olid valikud, kas jätame õpetajatele palga maksmata või võtame ette suuri lubadusi. Teedeehituse puhul, nagu kõikide riiklike investeeringute puhul, tuleb vaadata millised on riigi rahakoti võimalused. Kui Juhan Parts mõtleb, et kaigaste kodaratesse loopimine on see, et rahandusministeerium hakkas negatiivseid eelarveid tegema, siis see on iga rahandusministri ja rahandusministeeriumi ülesanne sellises olukorras.»

Padar kahtles Mihkel Muti poolt arvamusartiklis esitatud väites, et erakond, mis maantee valmisehitamise oma programmi võtab, on tulevastel riigikogu valimistel võitja. «Ma ei ennusta väga suurt edu ühelegi erakonnale, mis valimisplatvormile paneb nii öelda üle võlli lubadusi. Sellises mõistlikus ja ratsionaalses tempos asja edasi arendamine on võimalus ja seda tulebki teha,» ütles Padar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles