Zeppelin ehitab õuele hiina restorani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veekeskuse kõrval asuv Zeppelini kaubanduskeskus oli sunnitud ruumipuudusel oma õuele tegema juurdeehitise, kuhu kolib kiire eluviisiga inimestele mõeldud hiinapärane kiirtoidurestoran.

«Oleme teinud kliendiuuringuid ja suurim etteheide meile on olnud, et meil puudub söögikoht,» selgitas Zeppelini kaubanduskeskuse turundusjuht Karin Haab kiirtoidurestorani rajamise idee tekke tagamaid.

Samas lisas ta, et Tallinnas on Mandarini nime kandva hiina kiirtoidurestorani pidajad väga hästi tööga hakkama saanud. See annab Haava väitel kindlust, et Tartuski saadab restorani edu.

Konkurent mitmele

Detsembri algul uksed avavast hiina kiirtoidurestoranist Mandarin saab Karin Haava hinnangul konkurent nii teistele Tartus asuvatele rahvusrestoranidele kui ka McDonald’sile.

«Mandarin on mõeldud eelkõige kiiretele inimestele, kel on päeval palju tööd ja pole aega poolteist tundi restoranis istuda,» märkis Haab. «Samas on siin pakutav toit restorani kvaliteediga, ent McDonald’si hinnatasemel.»

Haava sõnul tuleb uue restorani sisekujunduski hiinapärane, mitte kiirsöögikohale omaselt steriilne.

80-90-kohalise restorani äramahutamiseks tuli keskusele teha juurdeehitis, sest majas, kus tegutseb umbes 30 rentnikku, polnud lihtsalt ruumi. Juurdeehitises on pinda ligi 300 ruutmeetrit, maksma läheb see kolme miljoni krooni ringis.

Turundusjuhi kinnitusel jääb see natuke üle kahe aasta tegutsenud Zeppelini kaubanduskeskusele esialgu ainsaks laienemiseks.

Karin Haab tunnistas, et tahe veelgi suuremaks muutuda on olemas, kuid kahjuks pole keskuse krundil enam vaba ruumi.

«Kui avaneb võimalus, siis võiks kõne alla tulla ehk koostöö naaberkruntide omanikega (Tartu linn ja AS Linnaehitus - P.R.),» tõdes ta.

Neli on ehk palju?

Praegu on Tartus kolm hiina restorani - China Garden Raekoja platsi ja Küüni tänava nurgal, Bagua Pikal tänaval ning Tsink Plekk Pang Küütri tänavas.

Bagua restorani omanik Mihhail Tsibernõi ei osanud esimese hooga uuest hiina restoranist midagi arvata. Ta möönis, et on kuulnud Tallinna kiirtoidurestoranist Mandarin, ning tema hinnangul võiks selline koht Tartuski olla päris huvitav.

«Inimestele meeldib koht, kus saab kiiresti süüa, aga mis samas on natuke teistsugune,» arutles Tsibernõi.

Tsibernõi möönis, et neli hiinapärast söögikohta võib Tartule olla natuke liiast, sest siin pole nii palju tarbijaid. Siiski leidis ta, et kui igaühele tekib oma klientuur, siis pole häda midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles