Medvedev kiitis läbisaamist Putiniga

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev (vasakul) ja peaminister Vladimir Putin.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev (vasakul) ja peaminister Vladimir Putin. Foto: Reuters / Scanpix

Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev kiitis suhteid peaminister Vladimir Putiniga.


Medvedev kinnitas Itaalia meediale antud usutluses, et tema suhted valitsusjuhi ja endise riigipeaga on suurepärased, kuid samas ei karda ta kritiseerida valitsuse poliitikat, vahendas AFP.

Medvedev sõnul on valitsuse kava riiki tabanud majanduskriisi ületamiseks üldjoontes tõhus, kuid tema sõnul pole nad kõigega siiski rahul ja peavad parandusi tegema.

«Kui mulle näib, et valitsus töötab liiga aeglaselt, noomin ma neid ja räägin sellest avameelselt, see on normaalne,» lisas Medvedev, kelle sõnul ei häiri majandukriisist tulenevad raskused tema häid suhteid Putiniga.

«Oleme tundunud üksteist juba üsna kaua ja selles mõttes on kõik korras,» täpsustas Medvedev, kelle kinnitusel said suhted Putiniga alguse juba ligi 20 aastat tagasi.

Analüütikute hinnangul oli möödunud aastal vastu võetud põhiseadusmuudatuste eesmärk, mis pikendasid presidendi ametiaega ja riigiduuma volitusi seniselt neljalt aastalt viiele, sillutada teed endisele riigipeale Putinile, kes ei saanud möödunud kevadel toimunud presidendivalimistel kolmandaks järjestikuseks ametiajaks presidendiametisse kandideerida.

Putin on isiklikku huvi seoses konstitutsiooniparandustega avalikult eitanud, kuid pole välistanud oma naasmist presidenditoolile pärast praeguse riigipea ametiaja lõppu 2012. aastal.

Kuigi mõned vaatlejad ootasid Medvedevilt liberaalsemat poliitikat, siis seni on Putini ja Medvedevi tandem töötanud suuremate tõrgeteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles