Urmas Ott liitus noore isa võitlusega lapse nimel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Telestaar Urmas Ott pühendas neljapäeval pooltunni oma iganädalasest saatest võitlusele, mida noor isa peab Pärnumaa vallaga oma poja lastekodust kättesaamise nimel.

Kuid Oti vastas stuudiolaua taga ei istunud mitte aasta ja nelja kuuse Dagnari isa, 21-aastane Taivo Kaer, vaid hoopis isa vanem vend Raivo Kaer. Isa põhjendas, et oleks saatesse läinud, kui tervis oleks lubanud. Raivo Kaer väitis Otile, et vend on tagasihoidlik ja seetõttu ajab ta ise lapse Pärnu lastekodust tagasisaamise nimel asju.

Kui seni on Oti saade «Happy Hour» näidanud intervjuusid peaasjalikult tuntud inimestega, siis Raivo Kaer on pälvinud korraks meedia tähelepanu vaid rohkem kui kolme aasta eest Rakveres tormiohvrite heaks korraldatud kontserdiga. Toona jättis ta mitmele kontserdil esinenud lauljale kokku ligi pool miljonit krooni esinemistasusid maksmata.

Turvakodus on parem

Võitlus väikese Dagnari nimel on käinud eelmise aasta septembrist alates. Siis võtsid valla sotsiaaltöötajad poisi isalt ära ja panid turvakodusse põhjendusega, et isa ei tule lapse kasvatamisega toime. Pärast seda pöördus vald kohtusse, taotledes isalt vanemaõiguste äravõtmist.

«Hommikul tulid uksest sisse. Just tõusnud lapsel olid Pampersid vahetamata. Ütlesid, et parem on, kui me viime minema, sa ei suuda ta eest hoolitseda,» ütles Toivo Kaer.

Lavassaare valla sotsiaaltöötaja Merike Püüding kinnitas, et valla sotsiaalkomisjon jõudis faktidele toetudes veendumusele, et isa ei ole piisavalt vastutustundlik ja on lapse hooletusse jätnud. Seetõttu esitas vald hagi vanemlike õiguste äravõtmiseks.

Mis faktid valda sellist otsust tegema panid, Püüding täpsustada ei soovinud.

Pärnu Postimees on kirjutanud, et Toivo Kaera korteris kogunesid tihti alaealised, kes suitsetasid ja lärmasid. Laps oli lehe väitel tihti alaealiste hoida ning ühel ööl valvas teda 6. klassi poiss. Dagnari ema oli poisi maha jätnud, kui laps oli pooleaastane.

Lavassaare vallavanem Leida Rehtla rääkis, et kui vallatöötajad Dagnari isalt ära võtsid, panid nad ta esialgu turvakodusse - et aga turvakodu keeldus last pikalt hoidmast, sattus poiss edasi lastekodusse.

Samal ajal, eelmise aasta oktoobrist detsembri keskpaigani, istus Toivo Kaer ise röövimiskatses kahtlustatuna eeluurimisvangistuses. 15. detsembril karistas kohus teda kolmeaastase tingimisi vangistusega. See on Toivo Kaera kontos juba teine kriminaalkaristus.

Raivo Kaer rääkis Otile, kuidas on võitluses vennapoja nimel jõudnud välja isegi peaministri kantseleisse.

Partsilt nõu küsimas

Vallavanema sõnul on see tõsi, valda on helistatud nii peaministri kantseleist, sotsiaalministeeriumist kui siseministeeriumist. «Kuid kõik meie sammud on olnud Pärnu maavalitsuse sotsiaalosakonnaga kooskõlastatud,» ütles ta.

Pärnu maakohtus jätkub Toivo Kaera ja Lavassaare valla kohtuvaidlus väikese poisi kasvatamisõiguste nimel eeloleval teisipäeval. Toivo Kaer on omakorda lubanud valla lapseröövi pärast kohtusse anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles