Tallinn andis homoparaadi korraldamiseks loa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnakantselei andis mittetulundusühingule Mea Culpa loa 14. augustil Tallinnas homoparaad korraldada.

Mea Culpa sai loa korraldada 14. augustil kella 15-16 Tallinna vanalinnas homoseksuaalide rongkäik, et tähistada rahvusvahelist homokultuuripäeva.



Paraadi eestvedajad kavatsevad korraldada rongkäigu marsruudil Sauna tänav - Müürivahe tänav - Vabaduse plats - Harju mägi - Lossi plats - Pikk jalg - Mündi tänav - Raekoja plats - Viru tänav - Sauna tänav.



Eesti Kristlik Rahvapartei (EKRP) esitas eelmisel esmaspäeval Tallinna linnavalitsusele pöördumise, milles palus jätta paraadi luba väljastamata.



«EKRP ei näe võimalust gei-, homo-, lesbi-, pedofiilia- ja muudesse inimväärikust pilkavatesse ja kristlikus maalimavaates taunitud ettevõtmistesse jaatavalt suhtuda. Seetõttu esitame oma resoluutse seisukoha keelata «geiparaadi» läbiviimise Tallinnas ja samuti mujal Eestis,» seisab EKRP pöördumises.



Pöördumises märgitakse, et perverssuse avalik eksponeerimine ei ole ainult häiriv ja inetu, vaid mõjub hävitavalt kasvava põlvkonna moraali ja väärtushinnangute kujunemisele, mille kaitsmist peab EKRP linnavõimude ja iga vastutustundliku kodaniku kohuseks.



Homoparaadi Eesti Pride korraldustoimkonna pressiesindaja tõrjus ülemöödunud nädalal BNS-ile saadetud avalduses EKRP esitatud süüdistused ja viitas avalduse autorite kahepalgelisusele.



«Tõeline kristlane mõistab Piiblist juhendudes muidugi homoseksualismi hukka ja ega neile nende uskumusi pahaks panna saa,» teatas pressiesindaja. «Täpselt samasugused inimõigused võiks olla ka seksuaalvähemustel.»



Pressiesindaja nentis, et homoseksuaalsus ei ole Eestis nagu üheski teises arenenud riigis haigus ega kuritegu. Tema kinnitusel ei too tolerantsus homosid ühiskonda juurde. «Neid on alati ühepalju - erineb vaid see, kas ja kuivõrd juletakse end homoks tunnistada,» lisas ta.



«Gay Pride'i toimumine ei too Eestisse seksuaalvähemusi juurde ega kanna ka propaganda silti,» sõnas pressiesindaja. «See lihtsalt muudab meie keskel tavalist elu elavad homoseksuaalid nähtavamaks.»



Pressiesindaja avaldas lootust, et üritusel on loosungitega kohal ka EKRP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles