Noor-sotsid tervitavad seksuaalvähemuste paraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noored Sotsiaaldemokraadid tervitavad laupäeval toimuvat homoparaadi ning kutsuvad üles kõiki inimesi tolerantsusele geide, lesbide, trans- ja biseksuaalide suhtes, niisamuti kui kõigi teiste vähemuste suhtes, teatasid noor-sotsid reedeses pressiteates.

Eestis elavad seksuaalvähemused annavad endast esimest korda laiemale üldsusele teada. Noor-sotside arvates aitab see Eesti elanikel paremini üksteist mõista ja liidab ühiskonda.

Noor-sotside president Randel Läntsi sõnul on tänapäeva ühiskonnas naeruväärne viimastel nädalatel Eestis puhkenud diskussioon geiparaadi teemal. Üle maailma on homoseksuaalsus aktsepteeritav, geisid ei peeta teistest ühiskonnaliikmetest halvemaks.

Eesti põhiseaduski ütleb, et kedagi ei tohi diskrimineerida, et kõik on seaduse ees võrdsed. Noor-sotside arvates pole see praeguses Eestis nii. Geid ei saa abielluda, lapsi adopteerida, kooselu korral ühiselt pangalaenu võtta, doonorina verd loovutada.

Noored Sotsiaaldemokraadid tervitavad ja toetavad Moonbow Pride’i korraldajaid ja paraadis osalejaid, selline organiseeritud enda avalikkuse ees identifitseerimine on väike, kuid oluline samm Eesti ühiskonna tolerantsemaks muutmise suunas.

Noor-sotsid soovivad kõigile paraadis osalejatele meeldivat koosviibimist ning kutsuvad kõiki linnakodanikke näitama üles austust paraadil osalejate suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles