Terviserike tõi Peeter Oja asemele Eino Baskini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eileõhtust Kanal 2 menusaadet «Ärapanija» juhtis ajakirjanik Mart Juure kõrval näitleja Eino Baskin, sest raskelt haigestunud Peeter Ojal polnud salvestusel võimalik osaleda.

Telesaate tegevprodutsent ja toimetaja Mart Normet tunnistas, et teade Oja haigestumisest tuli tegijatele ootamatult. «Meil oli pelgalt tund aega, et Peetrile asendaja leida,» rääkis ta. Nii pöörduti ühe Eesti legendaarsema komöödianäitleja ja -lavastaja Eino Baskini poole, kes ettepaneku kohe ka vastu võttis.

«Eile hommikul oli selge, et Peeter ei jaksa saadet teha,» lausus Normet. Erinevalt Juure-Oja tandemi dialoogist kujunes eilne, juba 48. korda eetrisse jõudnud «Ärapanija» kohati Juure talk-show’ks: Baskin oli sageli «vastaja» rollis. «Samasugust pinget kui tavaliselt ei saagi ju olla, aga selge on, et Baskin on kahtlemata Eesti paremaid ärapanijaid,» lisas Normet.

Humoorika meediaanalüüsiga tegelev «Ärapanija» kritiseerib ja arvustab möödunud nädala ajakirjanduses ilmunut ja näidatut, lisaks kommenteerivad saatejuhid näiteks ka raamatuid, toiduainete pakendeid jms. Igasse saatesse mahub ligi 15 lugu, mis Normeti kinnitusel peavad olema lühikesed, kontsentreeritud ja ruttu puändini jõudma.

«Ideaalne saade on selline, kus loba puudub – teema tutvustus ja kiire ärapanemine,» kommenteeris ta. Lisaks saatemeeskonnale aitavad «ärapanemiseks» sobivaid avastusi leida ka televaatajad. «Naljatlemisi võib öelda, et meie toimetus on 200 000-liikmeline,» rääkis Normet.

Meediakanaleid kritiseeriv «Ärapanija» on ärritanud nii ETV kui ka TV 3 juhatust. Mõlemad on meedias nimetanud ilma loata pildimaterjali näitamist autoriõiguse rikkumiseks, TV 3 programmijuht meedias isegi varastamiseks.

Kui ETVga sõlmis Kanal 2 lepingu nende saatelõikude näitamiseks, siis TV 3 keelas oma saadete näitamise konkureerivas telekanalis.

Oja asendamine Eino Baskiniga on siiski ühekordne eriprojekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles