Politseijuht Antropov keeldub selgitamast sattumist lindiskandaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politseiameti peadirektor Robert Antropov ei soovi jätkuvalt täpsustada enda sattumist salalindistustega tuntuks saanud Jaan Tootsi korterisse ega anda hinnangut juhtunule, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ajaleht soovis Antropovilt kirjalike küsimustega teada, kas ta ei peaks rohkem jälgima, kus ja kellega ta käib ning suhtleb ja seda ka töövälisel ajal.

Uuriti ka, kuidas võivad Eesti esipolitseiniku eraelulised seiklused (lõbusõidud luksusmaastur Hummeriga, sattumine nn Tootside skandaali – toim) mõjutada kogu politsei mainet.

Lisaks küsis Eesti Päevaleht, kas Antropov saab käsi südamel öelda, et temal pole salalindistuste juhtumiga muud seost, kui et ta sattus valel ajal valesse kohta.

Lisaks sooviti vastust ka sellele, kas ta ei leia, et politsei mainet kahjustab politsei nõukoja ühe liikme sõbranna (lindiskandaali osalise Kati Tootsi – toim) võtmine politseiametisse tööle kõrge palgaga, kus tal sisulist tööd pole.

Antropovi vastus kõigile küsimustele oli ühelauseline: «Kinnitan veel kord, et olen koos viieliikmelise politsei seltskonnaga Pirita teel olevas majas viibinud augustikuus ühe korra.»

Siseminister Margu Leivo on öelnud, et politseijuhil pole selles loos mingit rolli.

Skandaal puhkes, kui selgus, et endist kõrget politseiametnikku ja ärimeest Jaan Tootsi kahtlustatakse ebaseaduslikus jälitustegevuses, kui ta väidetavalt jälgis salakaamerate ja mikrofonidega oma sõbranna Kati Tootsi tegemisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles