Liigesehaigele Erlele annetatud 400.000 kroonist saab abi teinegi tüdruk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõpusirgele jõudnud heategevuskampaaniaga õnnestus ränka liigesepõletikku põdeva Erle raviks koguda 383.525 krooni, millest jätkub Erle ja veel ühe raskelt haige tüdruku kaheaastaseks raviks, kirjutab SL Õhtuleht.

Eile õhtuks oli üheksa-aastase Erle raviks õnnestunud koguda loodetud 160.000 asemel 383.525 krooni.

Kõige rohkem annetasid raviraha Eesti Mobiiltelefoni kliendid - 113.000 krooni. Elioni kliendid tegid annetuskõnesid 107.600, Radiolinja omad 35.628 ning Tele 2 kliendid 33.525 krooni eest.

Lastefondi pangakontodele laekus annetustena 93.400 krooni. Kuna raha kogunes loodetust mitu korda rohkem ning seda annetatakse ilmselt veelgi, otsustab lastefondi nõukogu täna, kuidas Erle ravist ülejäävat summat kasutada.

Juba on selge, et kallist bioloogilist ravi hakkab saama ka Viljandis elav 10-aastane tüdruk, keda liigesepõletik on vaevanud viimased neli aastat ja kellel raske tõbi tänavu ägenes.

«Hea, et saame aidata nii Erlet kui ka Viljandi tüdrukut. Loodame, et kõik järgmised nii rasket liigesehaigust põdevad lapsed hakkavad ehk ikkagi haigekassa arvel sellist ravi saama - just need, keda tavaline ravi ei aita,» rääkis lastefondi juhataja Merike Kaunissaare.

«Oleks ju mõistlik jätta laste solgutamine ravi ja operatsioonidega, mis ei aita, ning ravida neid sellega, mis aitab,» lisas Kaunissaare.

Samas maksab reumaatiliste haiguste uue bioloogilise ravimi Remicade üks süst 9900 krooni.

Kuigi sotsiaalministeerium soovitas panna arstimi haigekassa makstavate teenuste nimekirja, siis tegelikkuses see niipea vist ei juhtu.

«Ministeerium võib anda soovitusi, aga kui pole raha, siis selle taha asi pidama jääbki,» nentis haigekassa pressiesindaja Anne Osvet.

Tartus Mart Reiniku gümnaasiumis õppiv Erle on siiani saanud kolm Remicade'i süsti. Viimane tehti eile. Tänu kallile arstimile ei pea tüdruk enam neelama ravimeid, mille kõrvalmõjud hõrendasid luid ja pidurdasid kasvu.

Erle haigestus liigesepõletikku kolmeaastaselt. Kõigepealt tabas tõbi põlvi, siis hüppeliigeseid, küünarnukke, sõrmi, puusaliigeseid... Talle on tehtud juba neli põlveoperatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles