Miks?

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Miks pole Treffneri gümnaasiumi ja Jaani kiriku vahelist Lüübeki tänavat siltidega tähistatud?

Peep Margus, Tartu linnavalitsuse liikluskorraldusteenistuse juhataja:

Ei ole veel jõudnud.

Kas tänavasildid on tellitud?

Veel ei ole tellitud.

Hansapäevadeks tulevad?

Tulevad.

Treffneri kooli seinal Lüübeki ja Rüütli tänava nurgal on silt Munga 12. Kas teile ei tundu, et see võib olla eksitav, kuna Munga tänav on hoopis teisel pool maja?

Kui linn selle sildi ka kunagi pani, pole see enam linna oma. Iga maja peab aadressi-info ise hoonele kinnitama. Kui liikluskorraldusteenistus paneb sinna tänavasildi, ei kinnita ta seda kindlasti maja külge, vaid oma postiga ja standardse: valgel põhjal must kiri.

Üks põhjusi, miks seda pole veel tehtud, on see, et seal käib veel ehitus. Ja eks ma leiaks veel põhjusi (hakkab naerma).

Aga võimalik eksitamine Munga 12 sildiga?

Kindlasti võib see põhjustada segadust, kui turist, kaart käes, püüab orienteeruda. Ühel hetkel ei pruugi ta aru saada, kas on kaart vale või mis.

Ott Ojaveer , Treffneri gümnaasiumi direktor:

Panime selle sildi siis, kui maja remont ja ümberehitus lõppes. Siis me veel ei teadnud, et sinna tuleb uus tänav.

Aga kui linn tellib ja paigaldab Lüübeki tänava sildi, siis võtame Munga tänava sildi ära.

Algselt oli see mõeldud selleks, et teadvustada kooli postiaadressi. Sest kuigi maja fassaad on Rüütli tänava poole, on meie aadress Munga tänava järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles