Riigikogulased Toomas Tein ja Peep Aru laamendasid baaris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks baaris kuraasikalt käitunud reformierakondlastest, riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Peep Aru
Üks baaris kuraasikalt käitunud reformierakondlastest, riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Peep Aru Foto: Liis Treimann

(Täiendatud 10.55)
Reformierakondlastest riigikogu liikmed Toomas Tein ja Peep Aru laamendasid pühapäeva hilisõhtul purjuspäi Tallinnas baaris Võitlev Sõna, mistõttu mehed toimetati politsei arestimajja.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Helin Taal ütles BNSile, et politsei algatas Teini ja Aru suhtes kriminaalmenetluse võimuesindaja solvamise eest ja kaalub väärteomenetluse algatamist ka avaliku korra rikkumise eest.

Pühapäeva õhtul kell 23.56 sai turvafirma Falck väljakutse baari Võitlev Sõna Tallinnas Pärnu maanteel, kus kaks meest keeldusid arvet maksmast, sõimasid, ropendasid ja käitusid agressiivselt.

Turvapatrull tuvastas, et mehed olid tugevas joobes. Mehed ei allunud korraldustele, mistõttu saabus kohale teine patrull.

Teise patrulli saabudes oli üks meestest baariarve tasunud. Kui mehi hakati välja viima, siis hakkasid nad kohalviibinute sõnul tõuklema, mistõttu neil tuli käed raudu panna ning Falck kutsus kohale politsei.

Politsei saabus ja leidis, et mehed on raudus, pikali pandud, aga endiselt väga agressiivsed ning tuvastasid vaatluse teel samuti väga tugeva joobe.

Mehed hakkasid politseinikke sõimama, nimetades neid «miilitsateks», «kuradi värdjateks» ja solvasid neid väga roppe sõnu kasutades.

Ühtlasi hooplesid mehed, et nad on riigikogu liikmed ning tunnevad politseijuht Robert Antropovit ja siseministrit. Peep Aru on riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees.

Mehed pandi käed raudus autosse ning viidi jaoskonda, kuhu kutsuti ka kiirabi, sest ühel meestest oli peahaav.

Kiirabi saabumiseni jätkasid mehed sõimamist, ähvardamist, ropendamist ning hooplemist oma tutvustega. Mehed skandeerisid kooris: «Antropovit, Antropovit!» Kiirabi abist peahaavaga mees keeldus ja saatis arsti «persse».

Politsei viis kaks poliitikut Wismarisse joobeekspertiisi, kuid nad keeldusid sellest, ka jätkus agressiivne käitumine ning ähvardamine politseinike ja arstide vallandamisega. Seejärel viidi mehed tagasi kesklinna politseiosakonda kainenema.

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali hinnangul peaksid Tein ja Aru baaris laamendamise pärast riigikogust lahkuma.

Michal ütles BNSile, et Tein ja Aru ei osalenud esmaspäeva hommikul Reformierakonna fraktsiooni koosolekul. Michali sõnul kavatseb ta päeva jooksul meestega vestelda ja nende selgitused ära kuulata.

«Kui see laamendamine ja ärplemine kõik tõele vastab, siis minu isikliku arvamuse kohaselt pole neil muud võimalust, kui riigikogu liikme kohalt tagasi astuda,» ütles Michal.

Teini ja Aru Reformierakonnast väljaviskamist vahejuhtum Michali sõnul ilmtingimata tingima ei peaks.

«Ega nad ei pea kogu eluks töötamist järgi jätma ja metsa minema. Alati on igaühel võimalus end parandada,» tähendas Michal.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles