Homod plaanivad augustis uut paraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homoaktivistid tahavad juba teistkordselt toimuvat paraadi muuta traditsiooniks. Kesklinna vanem Kalev Kallo aga leiab, et Tallinna mainele see hästi ei mõju, vahendab SL Õhtuleht.

Homofestivali «Baltic Moonbow Pride» korraldaja Lisette Kampuse sõnul on tipphetkeks 13. augustil toimuv paraad läbi vanalinna.

Lisaks paraadile toimuvad kultuuriõhtud, näitused, luuleõhtu ja vilgas ööelu.

«Sel aastal tuleb kõvasti rohkem inimesi kui mullu,» rõõmustab Kampus.

«Me tahame paraadi muuta traditsiooniks. Teeb linnapildi värvilisemaks. Ja selge, et geid on väga ostujõuline grupp, nii et kasu on ka turismile,» ütles ta.

«Ametliku loataotluse viime järgmisel nädalal linnavalitsusse, asjaajamist on palju, aga kuna mullu läks meil nii hästi ja mingeid intsidente polnud, siis linn on minu meelest ikkagi üsna toetaval seisukohal,» arvab Kampus.

Kesklinna vanem Kalev Kallo (Keskerakond) on veendunud, et homoparaadi korraldamine mõjub Tallinna mainele halvasti ja toob kahju.

Kesklinna vanemana ta osalejaid mingil juhul tervitama ei lähe.

Tallinna linnapea Tõnis Palts (Res Publica) arutleb, et tolerantsi mõõdetaksegi maailmas gei-indeksiga. Tema sõnul ei saa homoparaad olla linnale eesmärk omaette.

«Aga kui on olemas huvilised, korraldajad ja osalejad, siis las nad teevad oma marsi. Arvan, et kaasaegses maailmas toob salliv suhtumine vähemusrühmade üritustesse linnale pigem kasu kui kahju,» ütleb Palts, kes ei oska veel öelda, kas ta läheks paraadi avamisele.

Linnakodanikuna ta tervitab homoparaadi ideed ja ootab kaaslinlasteltki rohkem sallivust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles