Homoparaad kohtab suhteliselt vähest vastuseisu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BNS/Faktumi äsjane uuring näitas, et laupäevane homoparaad kohtab Eesti elanike seas suhteliselt vähest vastuseisu, sellesse mõistvalt või ükskõikselt suhtujate hulk ületab tunduvalt taunijate oma.

Paraadi toimumist taunis 38 protsenti eelmise nädala lõpus korraldatud uuringus küsitletuist.

Kolmandiku jättis selle toimumine ükskõikseks ning 27 protsenti teatas, et suhtub paraadi arusaamisega või mõistvalt.

Siiski väljendas vaid üks protsent küsitletuist paraadi suhtes sümpaatiat ja poolehoidu.

Paraadi toimumiskoha Tallinna küsitletuist taunis selle korraldamist 39 protsenti. Suurem oli vastuseis Lõuna-Eestis (40) ja Virumaal (49 protsenti), Lääne-Eestis oli vastaseid 31 ning Tartu piirkonnas 30 protsenti.

Tartu piirkonnas oli ka suurim paraadi sümpaatiaga suhtujate osatähtsus, neid oli neli protsenti seal küsitletuist.

BNS/Faktumi küsitlus näitas, et venekeelsed vastajad näitasid üles taunivamat suhtumist homoparaadi kui eestikeelsed vastajad. Venekeelseist küsitletuist suhtus paraadi hukkamõistuga 53 protsenti, eestlaste puhul oli see protsent 31.

Naised olid paraadi suhtes sallivamad. Nende seas oli selle taunijaid 35, arusaamisega suhtujaid 34 ja ükskõikseid 29 protsenti.

Meestest taunis paraadi 41, suhtus arusaamisega 20 ning ükskõikselt 37 protsenti küsitletuist.

Mõnevõrra sallivamad olid 18-34-aastased (31), vallalised (34) ja lastetud vastajad (33 protsenti).

Vähem sallivad olid 55-74-aastased (48), lesed (47) ning lastevanematest vastajad (43 protsenti).

Linlastest taunis paraadi 41, suhtus arusaamisega 26 või ükskõiksusega 31 protsenti vastanuist. Maal olid need protsendid vastavalt 32, 30 ja 38.

Neist vastajaist, kes leidsid, et ühiskond peaks homoseksualismi sallima, suhtus homoparaadi arusaamisega ja mõistvalt 43 protsenti. Homoparaadi korraldamist taunis neist vaid 13 protsenti.

Seevastu need vastajad, kes pidasid homoseksualismi kui nähtust tervikuna taunimisväärseks, mõistsid hukka ka paraadi (60 protsenti).

BNS-i tellimusel küsitles Faktum 4.-8. augustini 399 inimest üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles