Märtini kaardilugeja Michael Park hukkus avariis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rallisõitjate minutiline mälestushetk Michael Parki auks
Rallisõitjate minutiline mälestushetk Michael Parki auks Foto: AP

(Täiendus kell 22.15)
Autoralli MM-sarja Suurbritannia GP-etapi 15. kiiruskatsel tegi Markko Märtin (Peugeot) üliraske avarii, kaardilugeja Michael Park hukkus. Korraldajad otsustasid võistlust mitte jätkata.    

Märtin sõitis teelt välja vastu puud ning murdunud puu tüvi tungis läbi salongi ukse.

BBC Sport andmetel teatasid GP-etapi korraldajad ametlikult, et 15. kiiruskatsel juhtunud traagilises õnnetuses vigastada saanud 39-aastane Michael Park suri kell 10:45 kohaliku aja järgi.

BBC andmetel Markko Märtin vigastada ei saanud.  

Michael Parki hukkumine tema kodumaal toimunud võistlusel vapustab rallimaailma. 1990-ndatel aastatel oli Park olnud kaardilugejaks nii Richardi Burnsi kui ka Colin McRae meeskondades. Aastast 2000 tegi ta koostööd Markko Märtiniga.  

Peugeot’ meeskonna juhi Jean-Pierre Nicolas’ hinnangul sai Park kohe surma.

«Kiirabi tuli mõne minuti pärast ja meditsiiniteenistuse helikopter kohe selle järel. Vähem kui kümne minutiga. Kuid seal ei olnud enam midagi teha,» kirjeldas juhtunut sündmuspaigale esimeste hulgas jõudnud Harri Rovanperä kaardilugeja Risto Pietiläinen.   

Võistluste katkestamise hetkel oli üldliider Sebastien Loebi (Citroen) edumaa Petter Solbergi (Subaru) ees 42,1 sekundit ja Marcus Grönholmi ees 1,23 minutit.

Kohe pärast õnnetust otsustas Peugeot’ meeskond võistlused katkestada. See tähendas aga, et MM-i individuaalses punktiarvestuses enne Suurbritannia etappi teisel kohal olnud Marcus Grönholm jäi üldse ilma punktideta ja Loeb oleks tähistanud üheksandat GP-etapi võitu ning meistritiitlit.  

Loeb ei soovinud aga sellistes tingimustes maailmameistritiitlit võita. Ta hilines tahtlikult Cardiffi tehnilisse finišisse ja sai kahe minutilise trahvi ning langes võistluste kokkuvõttes kolmandaks.

Ralli võitis Petter Solberg, kellele see oli Walesi kruusateedelt juba neljas järjestikune esikoht. Teise koha sai Francois Duval, kolmanda Loeb ja neljanda Harri Rovanperä.

«Mitte mingil juhul ei taha ma võita maailmameistritiitlit sel viisil, sellistes tingimustes,» tõdes Loeb. «Ralli oleks pidanud üldse ära lõpetama. Marcusel (Grönholm) polnud kahtlustki selles, mis on õige lahendus. Praegusel hetkel pole vahet, kes ralli võitis.»

«Keegi ei saa öelda midagi halba Michaeli kohta. Ta oli ka minu hea sõber. Kurb. Väga kurb,» ütles Grönholm.  

Võistluse finišipaigas šampanjat ei pritsitud. Publik pidas minutilise leinaseisaku, kui ralliautod jõudsid Cardiffi finišisse. Ka võistlustejärgne pressikonverents jäi ära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles