Võru harrastusteatrifestivalil võidutsesid tartlased

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harrastusteatrite üleriigilisel kolmepäevasel festivalil tegid puhta töö tartlased, kes võitsid suurema osa laureaaditiitlitest ja preemiatest.

Festivalile pürgis üle 40 trupi kõikidest maakondadest. Võrru pääses neist kaheksa tervikliku lavastuse ja neli katkendiga. Eraldi kavas olid kolme suvelavastuse videosalvestised.

Žürii (teatrispetsid Anneli Saro, Piret Rauk, Tõnu Lensment ja Andres Keil) otsustas peaauhinna anda Vilde Teatrile lavastuse «Vajatakse naist» eest.

Parimaks meesnäitlejaks osutus vildelane Oleg Želudkov ning parimaks naisnäitlejaks Kertu Moppel, kes astus Võrus vaatajate ette Tartu Üliõpilasteatri lavastuses «Puhastatud».

Ka parima naiskõrvalosa esitaja on Tartust – Kroonuaia Priitahtliku Näitemänguseltsi näitleja Triin Tõru.

Žürii andis välja ka kaheksa preemiat. Selle said tartlastest Raivo Adlas (pildil), Andres Jõgar (Kroonuaia), Martin Liira (Üliõpilasteater), vildelased Kristiina Metsanurk, Peeter Novoseltsev ja Pavel Ümarik ning Märt Jaamets (Rannu külateater).

«Lõuna-Eestis on harrastusteatri tegemine paremal järjel kui mujal Eestis ja Tallinnas – ju siis on seal muid huvisid,» märkis Raivo Adlas.

Peaauhinna toonud lavastust «Vajatakse naist» etendab Vilde Teater 17. ja 24. novembril kell 19 oma koduses tubateatris (Pepleri 27) ning 23. novembril kell 19 kultuurikeskuses Sinilind (Kesk 30, Elva).

«Puhastatud» uut varianti mängib Tartu Üliõpilasteater Y-galeriis (Küütri 2) 12 korda, alates tänasest 10. detsembrini algusega kell 20.

Auhinnatud

• Peaauhind – Vilde Teater, Charles Bukowski ja Arvo Valtoni «Vajatakse naist» Raivo Adlase lavastuses.

• Parim naisnäitleja – Kertu Moppel, Sarah Kane’i «Puhastatud» Tartu Üliõpilasteatris, lavastanud Kalev Kudu.

• Parim meesnäitleja – Oleg Želudkov, «Vajatakse naist».

• Parim naiskõrvalosatäitja – Triin Tõru, Mart Kivastiku «Nokia 3310» Kroonuaia Priitahtlikus Näitemänguseltsis, lavastanud Katrin Luts.

• Parim meeskõrvalosatäit-ja – Jaanus Järs, T. S. Elioti «Mõrv katedraalis» Palamuse Amatöörteatris, lavastanud Raivo Adlas.

• Parim lavastaja – Taago Tubin, Arthur Milleri «Ilma luuminõ & muu äri» Võru Teatriateljees.

• Parim kunstnik – Mihkel Ehala, «Ilma luuminõ...».

• Katkendite kava laureaat – Haljala rahvamaja näitering.

• Videoprogrammi laureaat – Teoteater.

Allikas: Eesti Harrastusteatrite Liit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles