Jäääär tutvustab sünnipäevatuuril juubeliplaati

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäääär tähistab 15. sünnipäeva juubelituuriga
Jäääär tähistab 15. sünnipäeva juubelituuriga Foto: www.kontsert.ee

Ansambel Jäääär, kes sai 21. jaanuaril 15-aastaseks, alustab sel reedel üle-eestilist sünnipäevatuuri. 

Juubeliaastal on Jäääär ühendanud muusikalised jõud ja andnud olulise verstaposti tähistamiseks välja plaadi, mida sünnipäevatuuril ka tutvustatakse.

Verivärske topeltalbum koosneb uute lugudega plaadist «ei Üle ega Ümber» ning vanade ja tuntud lugudega «Tribute to Jäääär», mida esitavad külalisartistid.

Uued lood on ansambli ühe põhihinge Jaan Söödi sõnul pärit möödunud aasta sügisest ja loodud spetsiaalselt juubeliplaadi jaoks.

Jääääre sünnipäevaturnee algab homme kontserdiga Tallinnas Rock Cafés, edasi jätkub tuur Viljandis, Raplas, Arukülas, Pärnus, Tartus ja Türil. Kui Rock Cafés avatakse uksed kell 21, siis mujal algavad kontserdid õhtul kell seitse.

Jaan Söödi sõnul võib paaritunnisel kontserdil lisaks sünnipäevalapsele kuulda sõltuvalt esinemiskohast ka üllatusesinejaid.

Võimalikke külalisi tuleks otsida juubeliplaadilt, kus löövad kaasa nii tuntud muusikud kui ka laulvad näitlejad.

Näiteks Genialistid on sisse laulnud oma versiooni loost «Ma kaeban naiste peale nüüd» ning Anu Lamp ja Andres Raag loo «Õhuline».

Samuti löövad plaadil kaasa Riho Sibul, Vaiko Eplik, Aivar Tommingas, Katrin Pärn, Kärt Johanson, Tiit Kikas ja paljud teised.

Kuigi Jääääre kirju ajaloo jooksul on ansamblis kaasa teinud mitmed muusikud, on tegijad Jaan Söödi sõnul täna samad, kes alustadeski.

Jäääär astub üles koosseisus In Boil ehk Andrus Rootsmäe (kitarr, bongod, laul), Jaan Sööt (kitarr, laul), Tõun ehk Tõnu Timm (kitarr) ja Tarz ehk Tarvo Jaaksoo (basskitarr).

Kui 90ndate lõpus Jääääre tegevus mõneti vaibus – 1996. aastal tuli välja Jääääre mõistes klassikakogumik ehk «Parimad» ja 1998. aastal «Tartu – väike puust linn» –, siis alates 2003. aastast on igal aastal üks album välja antud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles