Taksojuhi väidetavatel tapjatel tuleb kohtu ette astuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab kaht meest tänavu veebruaris kahe takso röövimises ja ühe taksojuhi tapmises.

Prokurör süüdistab varem korduvalt kriminaalkorras karistatud 20-aastast Timofeid ja 32-aastast Jurit taksojuhi mõrvas ja taksode röövimises. Timofeile on esitatud süüdistus ka varguses.

2008. aasta detsembri alguses röövis Timofei veidi enne kella 6 hommikul Rakveres Lembitu tänaval 40-aastaselt naisterahvalt käekoti. 2009. aasta jaanuari lõpul varastas ta aga Rakveres Viru tänaval asuvast korterist kaks mobiiltelefoni. 3. veebruaril proovis Timofei röövida Rakveres Lembitu tänaval 53-aastaselt naisterahvalt käekotti, kuid kuna kannatanu hakkas karjuma, siis Timofei ja tema tuvastamata kaaslane põgenesid.

Sama päeva õhtul, pärast ebaõnnestunud röövi, võtsid aga Juri ja Timofei Rakveres turuplatsilt takso ning tellisid sõidu Tapale. Kadrina vallas asuva bussipeatuse lähedal käskisid nad 47-aastasel taksojuhil takso kinni pidada ning Juri käskis taksojuhil sõiduki pagasiruumi ronida. Alkoholijoobes Juri istus ise takso rooli. Taksoga sõideti ringi, tagasiteel Tapalt lubati taksojuhil tagasi salongi istuda. Taksojuht viidi koju.

Taksojuht sai oma auto tagasi järgmisel päeval politseist, sest politseinikud pidasid rooli istunud Timofei öösel kinni juhtimisõiguseta mootorsõiduki juhtimise eest.

18. veebruari õhtul tellis Timofei Rakveres Parkali tänaval takso. 61-aastasel taksojuhil paluti sõita Tapale. Kadrina vallas kästi taksojuhil sõita põlluvaheteele ja auto kinni pidada.

Pärast kinnipidamist ähvardas Juri taksojuhti noaga, vastupanu osutamise käigus sai taksojuht viga. Taksojuht talutati sõiduki pagasiruumi, kus ta saadud vigastustesse suri. Juri ja Timofei sõitsid röövitud taksoga Tapa suunas. Moe külas asuval tühermaal aga jäeti takso maha ja mindi jalgsi edasi Tapale tuttavale külla.

Takso koos taksojuhi surnukehaga leiti järgmisel päeval poole nelja ajal.

Timofei ja Juri peeti samal päeval kinni ja võeti prokuröri taotlusel päev hiljem vahi alla.

Kohtu ette tuleb Timofeil astuda süüdistatuna mõrvas, röövimistes ja varguses. Juril tuleb kohtu ette astuda süüdistatuna mõrvas ja röövimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles