SDE: Tallinna-Tartu maantee ei valmi 2014. aastaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Tartu maantee neljarealine lõik.
Tallinna-Tartu maantee neljarealine lõik. Foto: Arno Mikkor

Sotsiaaldemokraatliku erakonna hinnangul ei valmi Tallinna-Tartu maantee 2014. aastaks.

Tartu Ülikooli raamatukogus toimunud koosolekul «Tallinna-Tartu maantee regionaalpoliitiline tähtsus»  tutvustasid maantee-ehituse kava Maanteeameti peadirektor Riho Sõrmus ja peadirektori asetäitja Peeter Škepast.

SDE arvates ilmnes koosolekul valitsuses kinnitatud Tallinn-Tartu-Luhamaa maantee ehitamise kava potjomkinlik taust.

«Valitsuses kinnitatud Tallinna-Tartu-Luhamaa maantee ehitamise kava aastani 2014 on dokument, mis räägib, kuidas õgvendada, remontida ja parandada olemasolevat maanteed 5,264 miljardi krooni ulatuses,» ütles riigikogu liige Jarno Laur. «Kuid see pole kava, mille toel jõuame neljarealise maanteeni aastaks 2015.»

SDE tõi esile, et tänaseni on Mäost Tartuni kulgeva trassi koridor määratlemata. See aga välistab planeeringutes vastavate maa-alade broneerimise teeks.

Samuti rõhutati, et Koselt Mäoni ehitatakse täiesti uus teelõik, mille projekteerimine ei ole veel alanud. Seetõttu ei saa aga konkreetselt rääkida, mitmerealisena tee kavandatakse.

Ka mainiti, et kuigi valitsus kuulutas välja, et Tallinna–Tartu maantee 4 realiseks ehitamiseks kulutatakse üle 5,2 miljardi krooni, ei ole tänaseni selge, missugusest allikast toimub tee-ehituse finantseerimine.

«Valitsus on otsustanud uinutada avalikkust lubadustega, ehkki vaja oleks tegeleda rahastamisskeemi ettevalmistamisega, mis looks täiendavad võimalused siiski maantee neljarealisena ehitada,» ütles Laur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles