Politsei: homoparaad möödus rahulikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homoparaad läbi Tallinna vanalinna.
Homoparaad läbi Tallinna vanalinna. Foto: Mihkel Maripuu

Seoses tänase paraadiga korraldas kesklinna politseiosakond avaliku korra tagamiseks politseioperatsiooni.

Operatsiooni käigus peeti kinni kuus isikut, kes rikkusid oma käitumisega Tallinna linna avaliku korra eeskirju (VTMS §262), teatas politsei pressiesindaja.

Üks isik oli alkoholijoobes. 

Kesklinna politseiosakonda pöördus üks kannatanu, kes oli saanud kiviga vastu pead. Antud avalduse alusel algatas kesklinna politseiosakond kriminaalmenetluse.

«Kesklinna politseiosakonna ja turvafirma K-Gruppi poolt saab kokkuvõtvalt öelda, et paraad möödus rahulikult,» oli teates kirjas.

Tallinna vanalinnas Sauna tänavalt alustavale homoparaadile tehti laupäeval pommiähvardus, mistõttu paraadi algus viibis.

Põhja prefektuuri pressiesindaja ütles BNS-ile, et kell 14.05 teatas opertiivnumbrile 110 helistanud mees, et kell 14.30 lõhkevad Sauna tänaval pommid.

Umbes kell 15.30 ründasid umbes 30 noormeest Tallinna vanalinnas homoparaadil osalenuid. Ründajad kasutasid paraadi ründamiseks nii kivisid kui ka kaikaid ja esimeseks sihtmärgiks olid paraadil osalenud naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles