Vääna vabatahtlikud asutasid tuletõrjeühingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa päästeteenistuse tuletõrjujad.
Pärnumaa päästeteenistuse tuletõrjujad. Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees

Eile asutasid 15 eraisikut Vääna mõisahoones Vääna Vabatahtliku Tuletõrje Ühingu, mis hakkab teenindama ümbruskonna elanikke ning tegema piirkonna tuleohutuse tõstmiseks selgitustööd.

Ühingu loomise tingisid sellesuvised ulatuslikud metsapõlengud ja sagenenud tuleõnnetused tervikuna, vahendas MTÜ Vääna Vabatahtlik Tuletõrje Ühing asutajaliige Margus Vetsa.

Väänas tegutses vabatahtlike tuletõrjujate ühing ka möödunud sajandi esimesel poolel, mis vastloodud ühingule head eeskuju andis.

Vääna Vabatahtliku Tuletõrje Ühingu tegutsemise eesmärkideks on tulekahjude kustutamine, samuti kustutusabinõude muretsemine ning seadustes ja määrustes ette nähtud abinõude tarvituselevõtmine tuleõnnetuste ärahoidmiseks.

Võimaluse korral antakse abi ka muude suuremate loodusjõuliste õnnetuste puhul, kus tuletõrje jõudu või tööriistu tarvis läheb.

Edasise tegevuskava hulka kuulub muuhulgas kodukorra väljatöötamine, tuletõrje komando moodustamine ja töölerakendamine, tulekustutuvahendide hankimine ning komando töös osalevate liikmete väljaõpe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles