Simson: eelnõust on pool puudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.
Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ütles, et nende fraktsioon teeb riigikogus homme arutusele tulevale eelnõule parandusettepaneku, et välja pakutud hüvitised käibemaksu liiga kiirest tõusust laieneks ka kohalikele omavalitsustele.

Homme koguneva riigikogu erakorralise istungi päevakorras on Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning roheliste fraktsioonide algatatud seadusemuudatused, et pehmendada käibemaksumäära tõstmise lühikesest etteteatamisajast ettevõtjatele tulenevaid mõjusid.

«Reformierakonna ettevalmistatud eelnõus on silmas peetud vaid poolt õiguskantsleri ettekirjutusest - nad on täiesti ära unustanud kohalikud omavalitsused, kellele käibemaksu kiire tõstmine samuti väga suuri lisakohustusi pani,» ütles Simson Postimees.ee'le.

«Meie muudatusettepanek on, et antud hüvitised puudutaksid ka linnu ja valdasid, kelle eelarvesse käibemaksutõus keset aastat ka augu lõi,» sõnas Simson.

Selle osas, et eelnõu ei ole probleemi sisuliseks lahenduseks, nõustus Simson ettevõtjate arvamusega, et põhiseaduse rikkumine jääb ikka alles. «Aga parem on vigasid parandada, kui parandamata jätta. Kallim küll, aga see ei tähenda, et täna peaks käsi laiutama,» märkis Simson.

Ta kinnitas, et kui Keskerakonna fraktsiooni ettepanekud leiavad seaduseelnõus toetust, hääletavad erakonna saadikud selle vigade paranduse poolt.

Juunis võttis riigikogu vastu käibemaksuseaduse muudatused, millega tõsteti käibemaksumäära 2 protsendi võrra kõigest neljapäevase etteteatamisega. Õiguskantsler Indrek Teder leidis, et see oli põhiseadusvastane ja soovitas riigikogul sisse viia vajalikud muudatused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles