Tallinnas testitakse esmaspäeval häiresireene

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli kaubajaam
Kopli kaubajaam Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval testib Põhja-Eesti päästekeskus koostöös Tallinna linnavalitsusega elanikke hädaolukorrast teavitavate häiresireenide töökorras olekut ja kuuldavust Tallinna linnas paiknevates ohtlikes ettevõtetes.

Sireenide testimine leiab aset kell 11 hommikul.

Üks testtsükkel kestab 90 sekundit - 60 sekundit on sireen aktiveeritud ja 30 vaikne.

Kokku viiakse läbi viis tsüklit, mille jooksul ohtlike ettevõtete ümbrusesse paigutatud vaatlejad hindavad signaali kuuldavust erinevate tsüklite ajal.

Tallinna territooriumil on 16 tootmisprotsessis ohtlikke kemikaale kasutavat ettevõtet, mis suurõnnetuse korral võivad põhjustada tõsist ohtu nii nendes töötavatele kui ka läheduses elavatele inimestele.

Võimalikust ohust teavitamiseks otsustas Tallinna linnavalitsus paigaldada mainitud ettevõtetele sireenid, mille signaal hoiatab elanikke toimunud õnnetuse puhul.

Tänaseks on häiresireenide paigaldamise esimene etapp jõudnud lõppfaasi.

Sireenid on paigaldatud ja töökorras 15 ohtlikus ettevõttes: ASi Tallinna Vesi Ülemiste veepuhastusjaam, Tallinna Külmhoone logistikakeskus, Paljassaare Kalatööstus, Maseiko, KS Stivideerimise AS, Balbiino, Kryos, Propaan, OÜ Krimelte, Kopli kaubajaam, Ülemiste kaubajaam, Elme Messer Gaas, Univa, Dekoil, Scantrans.

Lisaks on sireenid paigaldatud Tallinna päästekomandodesse.

Keemiaõnnetuse korral annab ettevõttesse paigaldatud häiresireen elanikkonnale hoiatuse 90 sekundilise helitsükliga - 60 sekundit aktiveeritud ja 30 vaikne. Tsüklit korratakse kolm korda.

Ohu möödumise korral teavitatakse elanikke samuti 90 sekundilise tsükliga - 30 sekundit on sireen aktiveeritud ja 60 vaikne. Kokku tehakse kolm järjestikust tsüklit.

Reaalse ohu korral tuleks inimestel liikuda risti tuule suunaga, varjuda esimesel võimalusel siseruumidesse, sulgeda uksed-aknad ja ruumide ventilatsiooniavad. Kindlasti tuleks ohust teavitada naabreid.

Juhiseid ohupiirkonnas olevate inimeste edasise käitumise kohta edastatakse ETVst ja Eesti Raadiost.

Esmaspäeval toimuva katsetuse eesmärk on sireenide kuuldavuse ja korrasoleku testimine ohupiirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles