Slobodan River läks laiali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slobodan Riveri lagunemisest hoolimata Ithaka-Maria mikrofoni põõsasse ei viska ning teeb koostööd Rootsi produtsentidega.
Slobodan Riveri lagunemisest hoolimata Ithaka-Maria mikrofoni põõsasse ei viska ning teeb koostööd Rootsi produtsentidega. Foto: promo

Ehkki praegu edetabeleis ilma tegeva loo «Paremaid päevi» esitajaks öeldakse Slobodan River, tuleks artisti vaid Ithaka-Mariaks kutsuda. Viis aastat tegutsenud bändi lihtsalt enam pole.

Gyrcelea Ithaka Maria Rahula ehk lauljatari Ithaka-Maria sõnul puudus Slobodan Riveri liikmete vahel piisav usaldus.

«Olgu inimesi kaks või enam, kõigil peab olema ühine eesmärk ja sõnum – vaid siis töötab kollektiiv sisemiselt hästi,» kommenteeris Rahula laialiminekut.

Teisalt sai takistuseks see, et bändi liikmed Tomi Rahula ja Stig Rästa olid hõivatud teiste projektidega. «Ma mõistan, et tehakse seitset asja korraga, sest pillimees tahab ju ka elada. Mõistan, aga ei lepi,» lisas lauljatar.

Vallandas Tomi ammu

Ta lisab naljatlemisi, et tegelikult vallandas ta «tugevama õigusega» peretüli käigus Tomi Slobodanist juba enam kui aasta tagasi. «Pole ju õige lahendamata probleeme lavale viia ning seal siis teineteisele tapvaid pilke saata. Mis siis, kui mõni pilk lendab hoopis publikusse?»

Nii on Tomi Rahula praegu seotud Tanel Padari ansambliga The Sun, Stig Rästa aga ansamblitega Traffic ja Vanilla Ninja. Samas kinnitas Ithaka-Maria, et ehkki ühiselt neid laval esinemas enam ei näe, teeb Slobodan Riveri tuumik stuudios koostööd edasi.

Nii kiidab ta ka oma abikaasat kui vastutustundlikku ja musikaalset inimest. «Meil klapib stuudiotöö superhästi ja temaga oma ideid lugudeks vormida on mul imelihtne.»

Ithaka-Maria sõnul aitasid tal aastad Slobodan Riveris üle saada muu hulgas ka soovist maailma vallutada. «See on asendunud siira sooviga lihtsalt muusikat teha,» tunnistab laulja.

Nii võttis ta sel aastal Rootsi hääleseadja Zanna Hulteni juures oma elu esimesed laulutunnid. «Pärast esimesi tunde olin veidi närvis, segaduses ja üsna nukker, aga nüüd näen, et asju hakkab juhtuma ja see on minu jaoks põnev.»

Zulten on koolitanud peaaegu kõiki Rootsi rahvusvahelise mainega artiste ja töötanud ka mitme maailmanimega, teiste seas Red Hot Chili Peppersi solisti Anthony Kiedisega.

Uute produtsentide abi

Lisaks klahvpillimängijale Tarvi Kullile, kitarrist Karl Kanterile, bassimängija Dima Gornakovile, trummar Ivo Priilinnale ning taustalauljatele Dagmar Ojale ja Jelena Juzvikile teeb Ithaka-Maria agaralt koostööd ka The Cardigansi produtsendi Per Sundingu ja Eagle-Eye Cherry produtsendi Adam Kvimaniga.

«Ma ei välista, et sellest koosseisust võib kunagi ansambel kujuneda, aga me pole seda veel arutanud,» jätab Ithaka-Maria otsad lahtiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles