Keskkonnainspektsioon saab kopteri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopter Enstrom 480B, mille saab ka keskkonnainspektsioon.
Kopter Enstrom 480B, mille saab ka keskkonnainspektsioon. Foto: Enstrom Helicopter Corporation

Keskkonnainspektsioon saab neljapäeval kätte keskkonnaalase järelevalve tõhustamiseks hangitud Enstrom 480B tüüpi helikopteri.  

Kopterit hakatakse kasutama vaatluslendudeks, eelkõige kalapüügi-, metsa-, ranna ja kaldaalade, looduskaitsealade ja väikesaarte järelevalvel, teatas inspektsioon.  

Siiani on keskkonnainspektsioon vaatluslendude tegemiseks kasutanud kaitseväelt ja piirivalveametilt renditud kopterit, kuid oma kopter tagab suurema operatiivsuse ning annab võimaluse lendude korraldamiseks inspektsioonile vajalikul ajal.

Seniste lendude põhjal on arvestatud inspektsiooni vajaduseks 250 kuni 350 lennutundi aastas.

Kopteri baas saab olema Tallinnas, lende hakatakse tegema üle Eesti. Kopter võib ühe tankimisega lennata umbes kolm tundi või 650 kilomeetrit.

Helikopterit saavad vajadusel kasutada ka keskkonnaministeerium ja selle allasutused, eelkõige riiklik looduskaitsekeskus, metsakaitse- ja metsauuenduskeskus, Riigimetsa Majandamise Keskus, samuti teised koostööpartnerid, nagu piirivalve- ja päästeamet.

Helikopterit hakkavad opereerima piirivalveameti lennusalga piloodid, kes on saanud firmas Enstrom vajaliku väljaõppe.

Keskkonnainspektsioon korraldas kopteri ostmiseks möödunud aasta lõpus riigihanke, millel osutus edukaks Enstrom Helicopter Corporation. Helikopteri kogumaksumuseks kujunes

1 068 936,14 dollarit, raha kopteri ostuks eraldati riigieelarvest.

Kopterit tuleb üle andma Enstrom Helicopter Corporationi president ja tegevjuht Jerry Mullins, vastuvõtmisel osaleb ka keskkonnaminister Rein Randver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles