Rohelised üritavad esimeheta hakkama saada

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna Eestimaa Rohelised logo.
Erakonna Eestimaa Rohelised logo. Foto: Postimees.ee

Täna loodud Erakond Eesti Rohelised otsustas esimeest mitte valida ning jätta end juhtima kaks eestkõnelejat.

Eestkõnelejate nimed veel teada pole, sest need valib 13-liikmeline juhatus, vahendab ETV 24. Selline mudel on üle võetud Rootsi rohelistelt.

Erakonna juhatusse pääsesid Marek Strandberg (273 häält), Toomas Trapido (269), Aleksei Lotman (267), Tanel Tammet (232), Maret Merisaar (232), Anti Poolamets (217), Ott Köstner (212), Valdur Lahtvee (208), Agu Kivimägi (196), Jaan Tepp (195), Peeter Jalakas (190), Ruth Tammeorg (185) ja Airi Hallik-Konnula (172).

Kokku pürgis juhatusse 25 erakonna liiget.

Põhikirja järgi on rohelistel kõige kõrgem otsustaja üldkogu. Volikogu rohelistel ei ole, selle rolli täidab sisehääletus.

Üldkoosolek otsustas algatada erakonna registreerimisprotsessi. Selleks, et osaleda riigikogu valimistel peab erakond olema registreeritud aasta lõpuks.

Oma sümboliks valis erakond Aldo Tammiksaare kujundatud võilille. Erakonna asutamiskogu tegi valiku stiliseeritud võilille, Eestimaa kaardi silueti, tiiviku ja mõttepirni vahel.

Asutamiskoosolekust võttis osa 361 hääleõiguslikku liiget. Tänase seisuga on Erakonnal Eestimaa Rohelised 1203 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles