«Keskpäevatund»: Nõmmelt võib tulla üllatav valimistulemus

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme ajaloolise turuhoone renoveerimine on saatejuhtide hinnangul üks praeguse linnavõimu töid, mida elanikud ei unusta.
Nõmme ajaloolise turuhoone renoveerimine on saatejuhtide hinnangul üks praeguse linnavõimu töid, mida elanikud ei unusta. Foto: Peeter Langovits

Kuku raadio saates «Keskpäevatund» eelseisvaid kohalikke valimisi analüüsinud Priit Hõbemägi, Heldur Meerits ja Ainar Ruussaar leidsid, et Tallinnas võib üllatusi ette tulla Nõmme valimistulemustes.

Hõbemägi nentis saates, et europarlamendi valimistele eelnenud võitlus oli vaid mäng, võrreldes tõsise lahinguga Tallinna linnapea koha eest. Ta lisas, et rivaalitsemine ja vägikaikavedu Toompea ja all-linna vahel on Eestit ka arengus kinni hoidnud.

Eraldi võtsid saatejuhid luubi alla Lasnamäe fenomeni kohalikel valimistel. «Tallinna võitluse juures on hästi naljakas võitlus Lasnamäe pärast. Miks Lasnamäe on strateegiliselt nii oluline,» püstitas Ruussaar küsimuse ning lisas, et näiteks välireklaami põhiraskus on kandunud just sellele linnaosale.

Saatejuhid olid üksmeelel, et lasnamäelaste hääle hind ei ole tänavustel valimistel tõusnud. Valimiskampaaniast rääkides juhiti tähelepanu venekeelse reklaami hulgale. «Keskerakond on ära unustanud, et pooled Lasnamäe elanikest on siiski eestlased,» tõdes Hõbemägi.

Põnevaks kujuneb saatejuhtide hinnangul tänavu ka võitlus Nõmme pärast.

«Isamaa ja Res Publica Liidu traditsiooniline kants tallinnas on olnud Nõmme. Nõmme elanikud on konservatiimsemad ja rahvuslikumad. Tavaliselt ei ole IRL ega keegi teine teinud erilisi pingutusi Nõmme pärast,» arvas Hõbemägi ning lisas, et tänavu võib valimistulemus olla üllatav.

«Viimase aastaga on toimunud suur pööre ning Keskerakond on võtnud Nõmme suurelt ette,» lisas Hõbemägi ja loetles uusehitisi nagu Nõmme turg, kultuurikeskus ja mitmeid tee-ehitusprojekte, mis praegune linnavõim on juba valmis ehitanud või plaanib ehitada.

«Ootan huviga, mis valimistulemus sealt tuleb,» lisas Hõbemägi.

Heldur Meeritsa arvates on praegune linnaosavanem Rainer Vakra oma valimiskampaanias jätnud ka tagaplaanile oma kuulumise Keskerakonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles