Ansip: ma ei tea Reformierakonnas ühtegi nii rumalat inimest

Aivar Reinap
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip
Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip Foto: Toomas Huik

Peaminister Andrus Ansip ütles valitsuse pressikonverentsil Eesti Raudtee endise suuromaniku Edward Burkhardti süüdistusi kommenteerides, et tema arvates pole Reformierakonnas ühtegi nii rumalat liiget, kes oleks küsinud Eesti Raudtee endistelt eraomanikelt pistist. 

 

«Tegemist on valega,» rõhutas Reformierakonna esimees Ansip pressikonverentsil Burkhardti süüdistuste kohta.

Peaministri sõnul ei hooli eilses «Pealtnägija» saates Reformierakonda raudteefirma osanikelt pistise nõudmises süüdistanud Burkhardt Eestist ega eestlastest.

«Tema suhe Eestisse on olnud kogu aeg ignorantne,» märkis Ansip.

Peaministri sõnul on Reformierakonna süüdistamisest oluliselt karmim Burkhardti avaldus, milles ta väidab, et Eesti valitsuskabineti liikmed on saanud Kremlist altkäemaksu.

Ansipi sõnul ei anna Burkhardti kohtusse kaebamine tõenäoliselt erilisi tulemusi. Tema arvates võiks ameeriklase väited kontrollida ka näiteks kaitsepolitsei. Siiski ei pea Ansip reaalseks, et need uurimised mingeid reaalseid tulemusi annaks.

«Nalja saaks igal juhul hullupööra,» märkis Ansip.

Peaministri sõnul on liikunud seoses raudtee endiste eraomanikega veel mitmeid kuulujutte – justkui oleks mõni koalitsioonierakond saanud juba 100 miljonit krooni taasriigistamise eest ja mõni opositsioonierakond 20 miljonit krooni.

Samas tunnistas peaminister, et raudtee endine eraomanik BRS on toetanud varem Isamaaliitu, Reformierakonda ja Mõõdukaid. «Erakondade toetamine on siiski teine asi, kui pistise küsimine,» lisas Ansip

Edward A. Burkhardt väitis eile ETV saates «Pealtnägija», et vahetult enne raudtee taasriigistamist püüdis peaministri partei suurärimeestelt välja pressida miljon eurot, pakkudes vastu toetust raudtee taasriigistamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles