Tähelepanu!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kreismann saab järgmisel nädalal 60.
Kersti Kreismann saab järgmisel nädalal 60. Foto: Liis Treimann

Merit Kask soovitab:
Nädal möödub draamateatris Kersti Kreismanni taktikepi järgi

Järgmine nädal on Eesti Draamateatri esileediks Kersti Kreismann. Nimelt on terve järgmine nädal pühendatud 25. jaanuaril oma 60 aasta juubelit tähistavale näitlejannale. Teisipäevast reedeni, st neljal õhtul mängitakse draamateatri laval nelja tükki, milles Kreismann kaasa lööb.

Järgemööda jõuavad vaatajateni «Õhtusöök sõpradega», «Gösta Berlingi saaga», «Eesti matus» ja «Järelmäng». Sünnipäevanädal algab aga juba täna, kui õhtul kell seitse kohtub Kreismann kõigi huvilistega draamateatri maalisaalis. Ja mitte ainult ei kohtu, vaid ajab juttu ka. Kui on soovi talt üht-teist küsida, saab küsimused juba enne läkitada aadressil ene.paaver@draamateater.ee.


Immo Mihkelson soovitab:
Tali, Kõrvits ja muusikaline põlvkonnaküsimus

Vähemalt Tallinnas jäävad tänaval liikudes valimisplakatite vahel silma punased posterid, mis kutsuvad Põhjamaade Sümfooniaorkestri kontserdile – kolmapäeval Tartus ja neljapäeval Tallinnas. Erainitsiatiivil tegutsev orkester on suisa sunnitud palgalistest rohkem pingutama, et silma paista ja välja kosta.

Eks ole see kümne tegutsemisaasta jooksul vist õnnestunud ka, sest Eesti Raadio annab sel kontserdil dirigent Anu Talile üle aasta muusiku tiitliga kaasneva klaasskulptuuri, lisaks toimub kontserdist otseülekanne Põhjamaadesse. Väärt värk!

Lisada tuleb muidugi, et Mozarti ja Elgari muusika kõrval on esiettekandel Tõnu Kõrvitsa (pildil) uus orkestriteos «Sung Into The Wind» ja et suurelt üldistades tuleks rääkida 30–40-aastaste põlvkonna üha tugevnevast positsioonist siinses kunstmuusikas. Et ei ole üksnes Tüür, vaid ka teised, keda mujal ilmas märgatakse. Selle üle saab ainult rõõmustada.

Põhjamaade Sümfooniaorkester, dirigent Anu Tali, solistid Sergei ja Andrei Dogadin. 24. jaanuaril kell 19 Vanemuise kontserdimajas, 25. jaanuaril kell 19 Estonia kontserdisaalis.


Valner Valme soovitab:
Tallinna Valgusfestival algab jälle

Kõigepealt Snelli tiigi ääres täna, homme jätkub valgusemöll Mustamäel Sääse keskuses, edasi on hõivatud Pika tänava Kultuurikatel ja Roheline turg, linnahalli katus, Kumu auditoorium ja sisehoov, Harjumägi. Snelli ääres on rahvapidu, mis kulmineerub kuuselõkkega, kõlab ohtlikult.

Festivalil osaleb igasuguseid kunstnikke meilt ja mujalt: jää-, valgus-, disaini-, performantsi- jm. Uut on kavas ka. Kultuurikokteilide üritustesarja Valguse Baar avab Kumus Riho Sibul ansambliga. Kogu asi lõpeb alles 17. veebruaril Suure Punase Tuleseaga. Vaata kava www.valgusfestival.ee.


Urve Eslas soovitab:
Fantaasiakirjandus raamatumajas

Kõik fantaasiakirjanduse pooldajad ja vastased on 23. jaanuaril kell 18 oodatud Apollo Raamatumaja kohvikusse, kus leiab aset järjekordne Kirjandusklubi. Teemaks on fantaasiakirjandus. Juttu tuleb George R. R. Martini eelmisel aastal eesti keeles ilmunud «Jää ja tule laulu» sarja esimesest raamatust «Troonide mäng».

Seda kümme aastat tagasi ilmuma hakanud sarja on nimetatud kõigi aegade olulisimaks teoseks fantasy-kirjanduses üldse, mis jätvat kaugele selja taha Tolkienid, Potterid, Pratchettid, Conanid ja kõik muu. Kuidas tegelikult on? Tulge vaadake.

Kohale on lubanud tulla ka raamatu tõlkija Mario Kivistik ning fantaasiakirjanduse asjatundja Juhan Habicht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles