Andmekaitse inspektsiooni juhina jätkab ilmselt Viljar Peep

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Peep.
Viljar Peep. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Andmekaitse inspektsiooni peadirektorina jätkab tõenäoliselt ka uuel ametiajal Viljar Peep, kes on asutust juhtinud juba viis aastat.

Valitsus nimetas Peebu andmekaitse inspektsiooni peadirektoriks 2008. aasta sügisel ning tema viis aastat kestev ametiaeg lõpeb tänavu 30. septembril.

Inspektsiooni juhi nimetab justiitsministri ettepanekul viieks aastaks ametisse valitsus, kuulates eelnevalt ära parlamendi põhiseaduskomisjoni seisukoha.

Justiitsminister Hanno Pevkur kinnitas ministeeriumi pressiesindaja vahendusel Postimehele, et esitas põhiseaduskomisjonile avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjoni ettepanekul Peebu kandidatuuri. «Peep on ennast tõestanud võimeka juhina, mistõttu toetan tema jätkamist sellel ametikohal,» lausus ta.

Põhiseaduskomisjon peaks Peebu nimetamist arutama järgmisel teisipäeval. «Kui põhiseaduskomisjon kandidatuuri heaks kiidab, esitan selle valitsusele, kes andmekaitse inspektsiooni juhi ametisse nimetab,» lisas Pevkur.

Enne andmekaitse inspektsiooni juhiks saamist töötas Peep alates 1995. aastast justiitsministeeriumis, kus ta viimati juhtis õigusloome ja arenduse talitust. President on andnud Peebule Valgetähe teenetemärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles