Paraad möödus üllatavalt rahulikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraad möödus üllatavalt rahulikult
Paraad möödus üllatavalt rahulikult Foto: Peeter Langovits

Homoparaad möödus sel nädalavahetusel rahulikumalt kui eelmisel aastal, ehkki vahejuhtumiteta ei saadud ka sel korral. Laupäeval kella kolmeks kogunes Tallinnas Sauna tänavale paarisajapealine kirev seltskond, kust ei puudunud inglitiibadega mehed ega omavahel suudlevad naised. Nagu homoparaadile tavaks saanud, olid kohal ka kiilaste peadega noormehed, kes üritasid homosid munadega loopida, kuid tänu politsei kiirele tegevusele jäi suurem vägivald ära.

Homoparaadi taga oli aga homovastane paraad, kus paarkümmend valgete särkidega vene keelt rääkivat inimest protesteerisid homoparaadi vastu. Mingit luba homode vastu protesteerimiseks neil polnud, kuid politsei lubas neil

teatavat vahemaad hoides paraadi

järel käia. Hollywoodi klubi ees kutsus aga ühe meeleavaldaja loosung homosid üles Kristuselt paranemiseks abi otsima.

Paraad oli sel aastal lühem kui varem ja poole tunniga oli üritus läbi. Paraadil osalejad hüüdsid loosungeid «Salliv Tallinn» ja lehvitasid vikerkaarevärvilisi lippe, nendega kaasas olnud anarhistid aga viibutasid oma mustapunasekirjusid lippe. Homodele toetust avaldama tulnud anarhistide puhul oli aga imelik see, et hoolimata kuumast suvepäevast kandsid mitmed neist kapuutsiga musti särke ja peitsid oma silmi tumedate päikeseprillide taha.

Värvikirevalt riietatud paraadilistele lisaks kandsid ka paljud seda pealt vaadanud turistid samas stiilis rõivaid. Näiteks oli Nimeta Baari ees seisvas tosinaliikmelises inglaste seltskonnas ka üks väheke Robbie Williamsit  meenutav mees, kes kandis sädelevat lillat naistesärki. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles