Narvas uuendatakse omavoliliselt muinsuskaitse all olevat mälestusmärki

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Narvas asuv Teises maailmasõjas langenute mälestusmärk.
Pildil on Narvas asuv Teises maailmasõjas langenute mälestusmärk. Foto: Liis Treimann

Narvas hakati eelmisel aastal muinsuskaitseametiga kooskõlastamata parandama Teises maailmasõjas langenute ühishaual olevat mälestusmärki, muinsuskaitse nõuab tööde peatamist.

Muinsuskaitseameti Ida-Virumaa järelevalveosakonna inspektor Tõnis Taavet pole Teise maailmasõja ajal langenute ühishaua mälestusmärgi remondiks kellelegi kooskõlastust andnud ja amet nõuab Narva linnavalitsuselt tööde peatamist, kirjutab Põhjarannik.

Narva linnavalitsuse arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ameti spetsialist, Narva mälestusmärkide eest vastutav Aleksandr Šadrin ütles ajalehele, et tema ei tea, kes neid töid teeb, kuid sooviks seda teada saada, sest kõik sellised tööd tuleb temaga kooskõlastada.

Narva linnavolikogu esimees Mihhail Stalnuhhin sõnul on nn vennashaual käivate tööde tellijad selleks raha annetanud inimesed ja kuna linn eraldas oma eelarvest selleks 100 000 krooni, võib volikogu esimehe sõnul tellijaks pidada ka linna.

Narva aselinnapea Sofja Homjakova kinnitas, et Narva linnavara- ja -majandusamet eraldas mälestusmärgi katmiseks graniitplaatidega 100 014 krooni.

Stalnuhhini sõnul tehakse praegu vajalikke kooskõlastusi ja ta loodab optimistlikult, et remont lõpeb kiiresti, sest mälestusmärgi pealistamiseks on graniit juba valmis lõigatud.

«Skandaali õhutamine selle asja ümber ei tule kasuks ideele, mille nimel inimesed ja organisatsioonid raha kogusid,» lisas Stalnuhhin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles