Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. 1978. aastal režissöör Georgi Jungvald-Hilkevitši loodud film «D’Artagnan ja kolm musketäri» on tuntud ka oma meeldejääva muusika poolest. Mihhail Bojarski lauldud «Pora, pora poradujemsja…» on tuntud paljudele. Kes on kirjutanud selle toreda muusika?

2. Okupatsioonieelses Eesti Vabariigis ilmus raamatusari ««Marseljeesist» «Internatsionaalini»». Populaarne sari sisaldas tuntud poliitikute, ühiskonnategelaste, ettevõtjate jt mälestusi. 17 raamatu hulgas oli ka kolm Eestiga seotud teost: Mari Raamoti «Minu mälestused», Rüdiger von der Goltzi «Minu missioon Soomes ja Baltikumis». Kolmandaks raamatuks oli «Minu mälestusi Eestimaa kubernerina». Selle autoriks oli Konstantin Pätsi kutsel Tallinna elama asunud ja väidetavalt ainsa välismaalasena Eesti Vabariigi riiklikku pensioni saanud endine kuberner. Kes?

3. Šveitsi autotootja Rinspeed esitles 2008. aasta veebruaris Londonis autot nimega sQuba. Ettevõtte andmetel on tegemist esimese omalaadse autoga maailmas. Mis auto see selline on?

4. 2006. aastal vahetati Eesti kaitseväes välja teenistuspüstolid. Senised Makarovid, mille kuulide eest väidetavalt tulnuks põigelda otse joostes, vahetati välja töökindlamate vastu. Mis firma püstoleid kasutatakse kaitseväes?

5. Selle jõe avastajaks peetakse Hispaania maadeuurijat Hernando de Sotot, kes algselt andis jõele nimeks Rio de Espiritu Santo ehk Pühavaimu jõgi. Kohalikud kutsusid jõge Ojibwa ehk Suur jõgi. Mis jõgi?

Vastused:

1. Maksim Dunajevski.

2. Aleksei Bellegarde.

3. Esimene veealune auto.

4. Heckler & Koch.

5. Mississippi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles