Joomingud lasteaia kõrval ajasid Kuressaare abilinnapea närvi mustaks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Aastaid Kuressaare linnavalitsuse maja ja eralasteaia vahetus naabruses toimunud joomingud ajendasid abilinnapea Kalle Koovi pöörduma politsei poole palvega midagi ette võtta.

Koov viitas Kuressaare politseijaoskonna juhile Kaido Vahterile saadetud kirjas, et alkoholilembene seltskond koguneb klubi Privilege (asub linnavalitsuse hoone kõrval) ja kesklinna eralasteaia Naerusuu vahelisel alal pea iga päev, kirjutab Saarte Hääl.

«Antud seltskonna tegevus ja käitumine – alkoholitarbimine ja alkoholijoobes viibimine avalikus kohas, urineerimine, roojamine jne – seab ohtu ja kahjustab meie linna elanike turva- ja moraalitunnet ning mõjub äärmiselt häirivalt lastele, kes peavad lasteaia aknast sellist linnapilti nägema,» osutas Koov.

Ta lisas, et on äärmiselt häbiväärne meie linnas keset päeva ja just lasteaia kõrval sellist avalikku korda ja elanikke häirivat seltskonda näha. Koov märkis, et probleemne alkoholitarbimise koht on ka Kohtu 50 kinnistu, Tooma kaupluse vastas asuv park.

Naerusuu lasteaia direktor Tiia Leppik tõdes, et Privilege’i ja lasteaia vahel koguneb päevasel ajal mitu korda nädalas põhiliselt üks ja sama seltskond. «Õhtul me kontrollimas ei käi, kuid päeval on neid seal tõesti tihti,» lausus Leppik. «Õnneks nad lasteaia territooriumile ei tüki.»

Lasteaia direktori sõnul on tema ja töötajad küllalt tihti käinud ebasoovitavale seltskonnale ütlemas, et nad lahkuksid, politseid pole viimaselt ajal appi palutud. «Neil võtab tulemine nii kaua aega,» nentis Leppik, viidates, et alkoholitarvitamine ei olegi selle seltskonna puhul kõige hullem ja agressiivsed nad ka pole, kuid paraku peavad inimesed oma loomulikke hädasid rahuldama ja selleks sobib ööklubi sein hästi.

Kalle Koov palus Kaido Vahteril Kuressaare avalikesse joomakohtadesse tihedamini politseipatrulle saata, samuti rikkumisi kindlameelselt fikseerida.

Politsei esindaja Hedy Tammelehe sõnul riivavad alkohoolikute kogunemiskohad kohe kindlasti nii ühiskondlikku moraalitunnet kui rikuvad linnapilti.

Tõsine haigus

«Kahjuks on alkoholism tõsisem haigus, mida pelgalt kaineris veedetud aja või trahvikviitungiga ravida pole võimalik,» märkis ta. «Selliste inimeste ravi on sotsiaalsem probleem, kui seda on politseil võimalik seadusest lähtuvalt teha.»

Hedy Tammeleht kinnitas, et kindlasti ei jäta politsei selliseid sündmusi, inimesi, kogunemiskohti tähelepanuta ja reageerib vastavalt võimalusele. «Kuid sageli neil inimestel trahviraha maksta polegi ning kaineris veedetud aeg võib nii mõnegi jaoks tähendada ainsat sooja peavarju.»

Politsei võtab oma patrullmarsruudi koostamisel ja töö planeerimisel alati probleemseid kogunemiskohtasid arvesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles