Vaba Süüria Armee keeldus Moskva keemiaarsenali kontrolli kavast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba Süüria Armee võitleja.
Vaba Süüria Armee võitleja. Foto: SCANPIX

Ülestõusnute Vaba Süüria Armee teatas täna, et keeldub kategooriliselt Venemaa ettepanekust allutada Süürias leiduvad keemiarelvad rahvusvahelisele kontrollile, ning kutsus üles režiimi võimukandjaid vastutusele võtma.


«Vaba Süüria Armee annab teada, et keeldub kategooriliselt Venemaa algatusest, mis näeb ette keemiarelvade allutamise rahvusvahelisele kontrollile,» lausus nende komandör Selim Idriss YouTube'i postitatud videos.

Idriss sõnas maailma liidritele suunatud avalduses, et nood ei tohiks rahulduda vaid keemiarelva äravõtmisega, mis on vaid kuritöö vahend, vaid mõistma Rahvusvahelises Kriminaalkohtus kohut kuriteo sooritaja üle, kes on selgelt tunnistanud [keemiarelva] omamist ja nõustunud sellest lahti ütlema.

Ka opositsiooniline Süüria Rahvuskoalitsioon (SNC) on algatuse tagasi lükanud, öeldes, et tegemist on poliitilise manöövriga, mille eesmärgiks on president Bashar al-Assadi režiimi jaoks aega võita.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles