Vaidlustatud on üle poole tuhande eksami

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foorumil arutletakse selle üle, milliseks kujuneb haridusvõrk Lääne-Virumaal.
Foorumil arutletakse selle üle, milliseks kujuneb haridusvõrk Lääne-Virumaal. Foto: Sille Annuk.

Haridus- ja teadusministeeriumi andmeil on neljapäevase seisuga laekunud 571 eksamitulemuste apellatsiooni, kõige rohkem on laekunud vaideid eesti keele kirjandi tulemuste kohta.

Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsioonibüroo spetsialist Aire Koik ütles, et apellatsioone sai esitada kuni esmaspäevani ning seetõttu ei ole ilmselt rohkem vaideid oodata.

«Kõik vaided saavad läbi vaadatud ja vastatud hiljemalt 14. juuliks. Siis selgub, kui paljudel eksamihinnet tõsteti, langetati või samaks jäeti,» on Koik varem öelnud.

Eesti keele kirjandi osas esitati 244 vaiet, vene keele kirjandis 76, ajaloo eksamitulemuse kohta samuti 52, matemaatikas 49 ja eksami eesti keel võõrkeelena kohta 22.

Geograafia eksamitulemusi vaidlustati 37 korral, inglise keele eksamit 29, bioloogiat 21, ühiskonnaõpetust ja keemiat 14 korda.

Füüsika eksamit vaidlustanuid oli kümme, vene keele võõrkeelena eksamit üks ning saksa keele eksamit samuti üks eksaminand. Prantsuse keele eksami osas pole ühtegi apellatsiooni esitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles