Maadevahetajad said süüdistuse kohaselt üle 25 miljoni krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Lõõnik.
Valeri Lõõnik. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maadevahetuse tehingute eest sai endine keskkonnaminister Villu Reiljan süüdistuse kohaselt 700 000 krooni eest vara ja soodustusi, maa-ameti endine juht Kalev Kangur võttis aga tehingute eest vastu 25 miljonit krooni hüvesid.

Lisaks Reiljanile ja Kangurile kahtlustatakse altkäemaksu võtmises ka endist põllumajandusministrit Ester Tuiksood, kes sai süüdistuse järgi 40 000 krooni eest vara, kirjutab Tiiu Põld tänases Postimehes.

Muu hulgas selle eest, et ta ametnikuna ebaseaduslikult tegutseks ja eelistaks Merko Ehitust (praegu AS Järvevana) ja sellega seotud ettevõtteid põllumajandusministeeriumile uute ruumide hankimisel.

«Kriminaalasjas tuvastatu kohaselt soovib prokuratuur tõendada, et Reiljan sai vara üle 100 000 krooni ja varalist soodustust üle 600 000 krooni ning Kangur sai vara üle 20 miljoni krooni altkäemaksuna ja varalist soodustust ligi viis miljonit krooni,» täpsustas riigiprokurör Inna Ombler.

Ühele Eesti kõigi aegade suurimale korruptsiooniprotsessile ennustavad advokaadid pikka iga - isegi kuni viit aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles