Nukuteater maksab lähipäevil 125 000 euro eest võlgu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonas Tartu nukutöökojas.
Joonas Tartu nukutöökojas. Foto: Andres Haabu

Nukuteater tasub reedel ja tuleval esmaspäeval võlgu kogusummas ligi 125 000 eurot.

Täna koos istunud SA Nuku nõukogu vaatas üle teatri rahalise seisu. Nukuteatri juht Joonas Tartu ütles Postimehele, et teatril on Eesti riigi ees ajatatud maksuvõlg 86 000 eurot, lisaks on üleval arvevõlgu umbes 200 000 euro eest.

Põhiosa sel korral võlgade tasumiseks minevast rahast saadi kultuuriministeeriumilt, mis andis teatrile 100 000 eurot, lisaks sellele on Nukuteater suutnud ise teenida 25 000 eurot.

«Seega on meil praegu kokku 125 000 eurot neid vahendeid, mida me saame kohe kasutada,» ütles Tartu. «See tähendab, et kõik need punases olevad arved, mille peal täna ei ole kokkulepet, need me maksame homse ja esmaspäeva seisuga ära. Siis jääb üles veel kuskil 70 000-80 000 euro vahel ajatatud võlgu, mille osas on sõlmitud uued maksegraafikud ja mida me täidame nende alusel.»

«Kõik need võlausaldajad, kes ei ole mõnda aega Nukuteatrist kuulnud ja on meie peale pahased, peaksid saama lähipäevadel Nukuteatri saagale joone alla,» lubas Tartu, avaldades kahetsust, et olukord selliseks kujunes.

Rahaliste raskuste kiiret lahenemist Tartu ette ei näe, vaid tõdes, et majandusaasta teine pool saab olema väga raske, kuna riigi toetust on ette kulutatud, omatulu teenimise potentsiaal on teatril ilma suure saalita kesine ja kärpeid on tulnud teha igapäevatööd mõjutavate asjade arvelt.

«Eks ma hindan seda rahapoolt ikkagi üpris närviliseks, aga tore, et inimesed ja ettevõtted, kes on väga kaua pidanud olema teadmatuses, saavad nüüd oma lahenduse, selles mõttes on väga hea tunne,» ütles ta, kahetsedes samas, et teater võlgadest omal jõul välja ei suuda tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles