Lang: ajakirjanduse allikakaitses on küsimus piirides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Justiitsminister Rein Lang ütles, et seadusemuudatustega tahetakse likvideerida praegu aastaid kestnud seaduseauk ja paika panna ajakirjanduse seni määratlemata allikakaitse piirid.

Lang ütles «Terevisioonis», et juristid teavad, et see seaduseauk on eksisteerinud aastaid, kuid on vaid õnnelik juhus, et ajakirjanikke Eestis allikakaitse asjus pole kimbutatud, vahendasid ERR uudised.

«Seda ma nüüd tõsiselt küll tõesti ei saa võtta, et las jääda nii, nagu oli, las jääda määramatus, sest ei ole olnud suuri probleeme,» rääkis Lang.

Langi sõnul pole absoluutset allikakaitset kriminaalmenetluses ühegi riigi seadustes ja praegu tegeldaksegi piiri otsingutega.

Langi sõnul võiks uus seadus panna suu lukku meelehe eest riigisaladuste lekitajatel ja neil, kes avaldavad kriminaalmenetluse andmeid, enne kui toimik kohtusse jõuab.

2004. aastal pressivaenlase tiitli pälvinud Rein Lang ütles, et ta ei karda ta selle uuesti saamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles