Eksperdid usuvad Haapsalu rongiliini taastamisse

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haapsalu Raudtee omanik Aarne Taal korraldas pühapäeval raudteejaamas ekspertide osavõtul kõnekoosoleku, et tähistada reisirongiliikluse lõpetamise seitsmendat aastapäeva ja kinnitada liikluse taastamise vajadust, kirjutas Lääne Elu.

«Raudteeamet on huvitatud reisirongiliikluse taastamisest,» ütles ameti arendusprojektijuht Tanel Tang. «Paraku oleme meie vaid poliitiliste otsuste elluviijad.» Tang lisas, et nad soovitavad teede– ja sideministeeriumil võtta rongiliikluse taastamine Euroopa Liidu abiprogrammi ja taotleda rekonstrueerimiseks, aga võib–olla isegi elektrifitseerimiseks, euroabi. Rahvusvahelise konsultatsioonifirma Management Eesti juhataja Ülo Kannelmäe tutvustas transpordi arengu strateegilisi võimalusi Euroopa Liidus. «Euroopas on tõestatud, et kõige kiirem vahend kahe punkti vahel liikumiseks on rong.» Tema meelest on raudteeliikluse taastamiseks ja autoveoks tehtavad kulutused võrreldavad. «Need on võrreldavad suurused,» ütles Kannelmäe. Et meie raudteel on palju tegemata tööd, kulub hüppe sooritamiseks palju raha, tõdes ta. Kannelmäe sõnul kahjustab logistikasüsteemide nõrkus riigi konkurentsivõimet. Euroopasse pürgiv Eesti peab arvestama sealse transpordipoliitikaga, mis asetab esikohale ohutuse, energiasäästlikkuse ja töökindluse, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles