Vanemuine sai õiguse lavastada Elton Johni muusikal

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel saabus Vanemuisesse litsents, mis lubab tuleval suvel Tartus lavastada Elton Johni ja Tim Rice´i muusikali «Aida».

«Aida» peaprodutsent Paavo Nõgene, kelle tootval juhtimisel läksid ülimenukalt tänavuse «Evita» etendused Tartu raekoja ees, oli tulevasuvisest muusikalilavastusest rääkides rõõmus vähemalt kahel põhjusel. Teda vaimustab «Aida» muusika, mis küll ei ole Giuseppe Verdi samanimelise ooperi töötlus, kuid siiski suurejooneline. «Elton Johni muusika on tõeliselt võimas,» ütles Nõgene. ««Aidas» on järjest ilus lugu, ilus lugu, väga hea lugu, ilus lugu ja nii edasi.» Teiseks tunneb ta rõõmu selle üle, et Tim Rice´i ja Elton Johni ühistöö on kõigest kolme-aastane ja et see etendub praegu vaid USAs Broadwayl ja Hollandis Haagis. «Meie võime teha lavastusest oma versiooni,» lisas ta. Muusikal «Aida» esietendub Tartu laululaval 6. juunil 2003. Kahel nädalavahetusel on kavas anda kokku viis etendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles