Ohvrilt labakäe raiunud tapjad tahavad kergemat karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu.

Tartu ringkonnakohus arutas kolmapäeval mullu suvel joomingu käigus kaaslaselt labakäe otsast raiunud ja ohvri tapnud meeste kaebusi, milles nad soovivad kergemat karistust.

Viru maakohus karistas tänavu 4. juunil 37-aastast Jüri Kükkitit tapmise eest üheksa-aastase vangistusega ning 20-aastast Jaroslav Pavlovit sama paragrahvi järgi seitsmeaastase vanglakaristusega.

Jüri Kükkiti kaitsja vandeadvokaat Sirje Must taotles maakohtu otsuse tühistamist ja uue otsuse tegemist, millega mõista Kükkit õigeks või kergendada mõistetud karistust.

Pavlovi kaitsja vandeadvokaat Arvo Suuban taotles maakohtu otsuse tühistamist Pavlovi süüdimõistmises tapmises ja palus teha uue otsuse, millega tunnistada Pavlov süüdi kergemas kuriteos ja mõista talle kergem karistus.

Tartu ringkonnakohus teeb otsuse teatavaks tuleva aasta 13. jaanuaril, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm BNSile.

Süüdistuse järgi puhkes mullu 9. augustil Kohtla-Järvel Järve linnaosas asuva baari juures Kükkiti ning temast kolm aastat vanema Vadimi vahel sõnelus vanglateemadel. Nimelt ei suutnud endised kinnipeetavad kokkuleppele jõuda, kes peaks kellele alluma.

Mõne aja pärast läksid Kükkit ja Vadim baari lähedal asuvastesse põõsastesse oma erimeelsusi lahendama ning neile järgnes ka joomaseltskonnas viibinud Pavlov.

Põõsastes peksid Kükkit ja Pavlov Vadimi nii käte kui jalgadega erinevatesse kehapiirkondadesse ning raiusid lõpuks ohvrilt parema labakäe. Üliraskeid vigastusi saanud Vadim suri sündmuskohal, julmad tapjad aga põgenesid kuriteopaigalt, selgus eeluurimisel.

Pavlovile jõudis politsei jälile mullu augusti lõpus, Kükkiti pidasid korrakaitsjad kinni mullu oktoobri alguses.

Kükkit on varem kriminaalkorras karistatud, Pavlovil on tegemist esmakordse kriminaalkaristusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles