Peeter Moora astus ametist tagasi

Rasmus Kagge
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politseijuht ei saa aseprefekt Peeter Moora töölt vabastamist kiirelt otsustada, kuna mees viibib haiglas. Seoses ametikorterite skandaaliga avalikult valetanud Tallinna aseprefekt Peeter Moora astus esmaspäeval siseministri, politsei peadirektori ja linnajuhtide survel ametist tagasi. Tallinn jätab Moora korterist ilma Maret Maripuu süüdistab Politseiameti peadirektorit valetamises Arsti sõnul kannatab Peeter Moora stressi all Tallinna prefekt soovitas Peeter Mooral ameti maha panna Isamaaliit teeb peaministrile ettepaneku siseminister tagasi kutsuda Mõõdukad nõuavad Seppikult aru korralageduse kohta politseis Küsitlus: Kas avalikkusele valetanud politseinik sobib jätkama tööd politseis? Peeter Moora üürib välja kahte korterit Siseminister soovib valetanud pealinna aseprefekti lahkumist Harry Tuul tunnistab siseministri toetust Aseprefekti tõttu jäi konstaabel korterita Politseijuht süüdistab pealinna aseprefekti Moorat valetamises Aseprefekt Moora astus tagasi Rein Langi kommentaar

Moora tegi oma otsuse Tallinna prefektile Kalle Laanetile teatavaks esmaspäeva õhtupoolikul mõned tunnid pärast seda, kui Laanet oli avalikult teatanud, et soovitas Mooral ameti omal soovil maha panna.

«Moora helistas mulle ja ütles, et on otsuse teinud,» sõnas Laanet. «Ta lubas avalduse valmis kirjutada ja palus, et keegi tuleks sellele haiglasse järele ning viiks peadirektor Harry Tuulele.»

Tuul, kes juba reedel tegi Moorale ettepaneku vabatahtlikult ametist loobuda, kinnitas esmaspäeva õhtul Postimehele, et sai haiglaravil viibiva Moora suusõnalise otsuse Laaneti vahendusel kätte.

«Vabastan Moora politseiteenistusest, sest arvan, et ta ei sobi töötama politseijuhina,» lausus Tuul. «Kui mõne politseiasutuse juht siiski soovib ebaeetiliste põhimõtetega Moorat oma meeskonda komissarist madalamale kohale, on see tema õigus.»

Prefekt Laanet kinnitas esmaspäeva õhtul, et on huvitatud Moora jätkamisest Tallinna politseis madalamal ametikohal. «Moora andis nõusoleku, et võtab vastu talle pakutud Tallinna politsei korrakaitseosakonna juhtivinspektori koha,» lisas ta.

Läinud neljapäeval avalikustas Postimees, et linnavalitsus on Moorale ostnud Kadriorgu Türnpu tänavale ligi 900 000-kroonise ametikorteri, kuigi politseiamet oli just talle ühe ametikorteri Lasnamäele mullu kevadel juba ostnud.

Moora aga väitis avalikult valetades kaks päeva järjest, et politseiamet ei ole mingit Lasnamäe ametikorterit talle kunagi pakkunud. Alles kolmanda päeva hilisõhtul tegi Moora teatavaks, et oli valetanud ning vabandas avalikkuse ja ajakirjanduse ees.

Siseminister Ain Seppik, kelle hinnangul on hämamine ja valetamine üks hullemaid asju, mis politseis juhtuda saab, julgustas selle avalduse peale politseijuht Tuult valeliku Moora ametist vabastama. Esmaspäeva pärastlõunal ühines selle avaldusega ka Tallinna linnavolikogu esimees Maret Maripuu.

Moora on alates pühapäevast ravil Ida-Tallinna Keskhaiglas. Haigla kliinilise juhi Ralf Allikvee teatel on omal jalal haiglasse tulnud Mooral kõrge vererõhk ja südame rütmihäired. «See on klassikaline stress,» hindas Allikvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles