Londonis toimub täna keskpäeval rahumarss

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kogenevad Londonis mitmed tuhanded inimesed rahumarsile, et protseteerida Iraagi sõja vastu ja avaldada kaastunnet sõjas hukkunud tsiviilelanikele.

Hoolimata liitlasvägede edust Iraagi sõjas, oodatakse täna keskpäeval Londoni tänavatele suurearvulise osalejatearvuga rahumarssi, ütles BBC-le Iraagi sõja vastaste grupi esindaja. «Ei sõjale» liikumise juhid on kindlad, et inimesed on jätkuvalt selgelt sõja vastu, hoolimata sellest, et USA tankid juubeldavate iraaklaste poolt pealinnas vastu võeti. Suurbritannia politsei on demonstartsiooni ohjes hoidmiseks valmis pannud 2750 politseinikku. Tänane rahumarss algab korraga kahest linnaosast Victoria ja Waterloo raudteejaamast täna keskpäeval ja kannab korraldajate sõnul eesmärki pöörata tähelepanu kõigile sõjas mõttetutlt hukkunud inimestele. Marssijad peavad hukkunute auks Parlamendihoone ees kaheminutilise vaikusehetke. Kõiki osalejaid paluti kaasa võtta lilli, mälestuskaarte või pärgi, mis astetatkse protestimärgiks valitushoone ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles