Politsei pidas kinni allilma «ühiskassa» liikme

Rasmus Kagge
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkriminaalpolitsei vahistas mitmes kuriteos süüdistatuna Andrei Kuzjakini, kes väidetavalt esindas aastaid Eesti mõjukaimate allilmajuhtide nõukogus ehk «ühiskassas» suure autovaraste rühmituse huve.

Allilmas hüüdnime all Kuzja tuntud Kuzjakin (37) arreteeriti 4. juunil, kui too oma Lasnamäe kodust väljus. Pärast seda leidis politsei tema korterist koti uimasteid, ebaseadusliku püstoli Makarov ja laskemoona.

Täiendustega Makarov

Huvitavaimaks leiuks peavad politseinikud püstolit, sest viimast oli mitmes asjas täiendatud. Näiteks oli muudetud selle kaliibrit ja torule olid tehtud keermed summuti jaoks. Kas sellest on sooritatud mõni kuritegu, tuvastavad eksperdid kuu jooksul. Vähemalt sama kaua peab narkokuriteo ja relva ebaseadusliku omamise eest süüdistuse saanud Kuzjakin arestimajas istuma.

1994. aastal väljapressimiste eest karistada saanud Kuzjakin on kriminaalpolitseinike andmeil üks Eesti allilma juhtfiguure, kes juhtis aastaid peamiselt uute ja kallite autode varastamistele spetsialiseerunud rühmitust.

Ehkki rühmitust tunnevad jälitajad rohkem teise väidetava liidri - Stanislav Volkovi nime järgi, peetakse Kuzjakinit selle loojaks ja autoriteediks. Seda põhjusel, et väidetavalt just Kuzjakin on aastaid esindanud selle rühmituse huve ja sõnaõigust Eesti allilma «ühiskassas», mille juhiks peetakse Nikolai Tarankovi.

Ootamatus illegaalile

Politsei andmeil kuuluvad «ühiskassasse» viie Eesti suurima rühmituse liidrid, kes nõukoguna lahendavad oma konflikte, jagavad töömaastiku ja langetavad muid otsuseid.

Samaaegselt Kuzjakiniga tabas politsei Aleksei Filippovi (34). Viimane elab 1995. aastast Eestis illegaalselt ning töötab allilma kasuks. Siin tegutsemiseks kasutas ta kahte Vene võltspassi. Ühe passiga sai ta endale ka Eesti elamisloa.

Filippov põgenes Eestisse väidetavalt pärast seda, kui Vene võimud teda grupiviisilise relvastatud röövi eest taga otsima hakkasid. Kaheksa aastaga Eestis endale kinnisvara soetanud, pere loonud ja tagaotsijad unustanud mehele teatasid politseinikud peatsest Venemaale väljaandmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles