Ansip tahab jõuluvanalt Oksaneni raamatut

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofi Oksaneni romaan «Puhastus».
Sofi Oksaneni romaan «Puhastus». Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip rääkis täna Vikerraadio saates «Lõpp hea, kõik hea», et ootab jõuluvanalt kingituseks Soome kirjaniku Sofi Oksaneni raamatut.

Saatejuhid pärisid Ansipilt, mida ta jõuluvanalt kingiks tahab ja kas tal on juba kiri jõuluvanale kirjutatud. «Arvan, et ta (jõuluvana) oskab isegi mõtteid lugeda ja ma ootan üht raamatut,» ütles peaminister. «Ootan Sofi Oksaneni raamatut. Ma tahaks näha, kas ta (jõuluvana) toob või ei too, kuid ma usun, et ta oskab mõtteid lugeda.»

Ansipi sõnul on tal piinlik tunnistada, et pole lugenud Oksaneni Eesti-ainelist romaani «Puhastus», mille eest naine on saanud mitmeid preemiaid ning mis on osutunud lugejate seas äärmiselt menukaks. «Aga nüüd tahaks kindlasti lugeda,» lisas ta.

Postimees valis Eesti keerulist lähiajalugu oma menuromaanis lahti kirjutanud Oksaneni tänavu aasta inimeseks.

Ansip pidas Eesti tänavuseks kõige olulisemaks kultuurisündmuseks laulu- ja tantsupidu. «See oli väga võimas elamus, tohutult sinimustvalgeid lippe ja väga rohke osavõtt,» rääkis ta. «Rongkäiku oli vaatama tulnud enneolematult palju inimesi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles